Noutati :

Ce spun rectorii universitatilor din Timisoara despre faptul ca studentii lor au primit liber de la guvern vineri si luni ca sa voteze acasa?

11 noiembrie, 2014 - 01:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Guvernul a decis sa acorde doua zile libere, vineri inainte de data alegerilor si luni, dupa alegeri, pentru studenti, pentru ca acestia sa poata sa mearga sa voteze in localitatile de domiciliu. Rectorii celor patru universitati din Timisoara au comentat aceasta decizie.

CITESTE SI: Nicolae Robu despre zilele libere acordate studentilor de alegeri: Este rusinos si, totodata, trist!

La unison, cei patru rectori au spus ca orele din cele doua zile libere vor fi recuperate ulterior.

Din punctul meu de vedere este un lucru bun (acordarea de zile libere studentilor pentru alegeri – n.r.), ne da posibilitatea sa spunem tuturor studentilor ca au drept de vot. Au posibilitatea de a vota acasa, pot sta si in centrele universitare sa isi exercite dreptul de vot. Din punctde vedere al educatiei, orele vor fi recuperate. Nu cred ca e o situatie în premiera, au mai fost acordate în perioadele precedente zile libere. Personal ii îndemn pe studenti sa isi exercite dreptul de vot pentru ca la Timisoara s-a murit pentru ca noi sa ne exercitam acest drept si cred ca e obligatia noastra”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, a declarat ca, deocamdata, nu a primit o informare oficiala in privinta acordarii zilelor libere.

Astept hotararea oficiala de la Guvern, deocamdata nu am primit nimic. Dupa ce voi lua act de aceasta hotarare, voi actiona în consecinta si voi gasi cele mai optime solutii”, a declarat Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

Si rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, Paul Parsan a spus ca orele vor fi recuperate.

Noi avem multi studenti din mediul rural. Cred ca este mai comod pentru ei sa aiba zile libere. Oricum, vom recupera cele doua zile”, a spus Paul Parsan, rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara .

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Victor Babes” din Timisoara, Marius Raica a declarat din punctul lui de vedere studentii lipsesc doua zile.

Deocamdata nu am primit nicmic oficial in privinta zilelor libere. Personal nu ma pricep la alegeri. Din punctul meu de vedere studentii lipsesc doua zile din procesul de invatamant. Daca vor fi intr-adevar libere acele zile, noi vom recupera”, a declarat Raica.

Turul al doilea al alegerilor prezidentiale va avea loc duminica, 16 noiembrie.

La primul tur de scrutin, in Timisoara, la sectia de votare de la Liceul de Muzica ”Ion Vidu” studentii au stat la coada sa voteze.

Mai mult, primarul Nicolae Robu a solicitat BEJ Timis sa suplimenteze cu cabine de vot si stampile sectiile de vot din Complexul Studentesc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...