Noutati :

Ce-si doreste Primaria Timisoara in 2011: sa cumpere vaporase si sa intocmeasca Planul Urbanistic General al Timisoarei

21 decembrie, 2010 - 02:44 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

La final de an, primarul Gheorghe Ciuhandu a tinut sa faca un bilant al realizarilor si nerealizarilor institutiei pe care o conduce.

„Nu vreau sa ma laud, dar pot sa-i contrazic cu date concrete, nu facute de mine, ci de domnul Nicolae Taran de la Universitate, prin care voi demonstra ca Timisoara continua sa se dezvolte si este un pol important de dezvoltare pentru Romania. Uitati-va la ce proiecte au inceput in Timisoara: domnul Sandor la Modatim, proiectul de la Colterm de 70 de milioane, am adus cea mai moderna statie de colectare din tara” a precizat Ciuhandu.

Edilul sef considera ca „70,7% din totalul numarului de firme cu capital strain existente in judeţul Timis sunt localizate in Timisoara, iar volumul total al investitiilor străine directe atrase reprezinta 80,68% din totalul pe judeţ. Timisoara se situeaza pe locul doi pe tara – dupa Bucuresti, municipiul atragand aproximativ 7,5% din valoarea totala a investitiilor straine atrase la nivel national. Volumul total al investitiilor straine pe cap de locuitor, atrase in Timisoara din 1990 pana in prezent, este mai mare de 1,67 de ori decat media la nivel judetean si de 4,5 ori decat media pe tara in aceeasi perioada de timp”.

2011, anul marilor realizari in Timisoara?

Primarul promite ca anul 2011 va fi un an plin de realizari. La anul vor incepe lucrarile in zona Cetate, reabilitarea a 10 strazi si 4 piete, pe malurile Canalului Bega, in Parcului Rozelor, pe str. Iancu Văcărescu, tronsonul b-dul Regele Carol, str. 16 Decembrie 1989, doua sensuri auto, 200 locuri de parcare, retele tehnico edilitare noi, valoare 1,3 mil euro, ambulatoriul de la Spitalul Victor Babes cel al clinicii de chirurgie cranio-maxilo-faciala de la Spitalul Municipal. Tot la nivel de proiecte pentru 2011, Primaria isi doreste achizitionarea de vaporetto pentru transportul in comun pe Bega si va demara licitatia pentru achizitionarea de tramvaie noi. Tot de la anul se va elabora noului Plan Urbanistic General al Timisoarei, cel mai important document de planificare urbana al orasului de pe Bega.

Scrisoare catre ministrul Boagiu

Ciuhandu s-a aratat optimist si in ceea ce priveste relatia cu autoritatile centrale in 2011. Edilul susutine ca din partea noului ministru al Transportului, Anca Boagiu, a gasit o solutie de comunicare care lipsea in relatia cu fostul ministru Radu Berceanu, considerat de primar „o calamitate si un dezastru national”.  Ciuhandu i-a si trimis acesteia o scrisoare prin care ii spune despre proiectele inca neterminate din orasul de pe Bega. „Am punctat cateva dintre problemele pe care le avem: lucrarile la centrura sunt finalizate in proportie de 20%, ar mai fi lucrarile la drumul e4xpres Cenad – Timisoara, o cale ferata care sa lege Timisoara de Szeget, dar si crearea unei legaturi suprainaltate intre Gara de Est si Gara de Nord”, a ddeclarat edilul sef.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ce sa facem cu vaporetto sau tramvaie noi domnule primar ? Nu va mai laudati cu ce veti face anul viitor ! Unde e centura metropolitana ? Parca suprainaltarea CFR era in programul Timisoara 2030… Vedeti ca pe bd Brancoveanu turnau zilele trecute asfaltul peste betonul inzapezit. Institutia Dvs nu poate acorda nici macar ajutoare de incalzire pentru defavorizatii sistemului. Ia vedeti ce mincini se posteaza pe site-ul Primariei Timisoara cu privire la ajutoarele de incalzie. Domnule primar, nu va urez sarbatori fericite pentru ca dvs nu aveti nevoie de compensari acum de sarbatori. Nu va urez nici la multi ani pentru a nu mai cobi…

  • domnule draga, centura o face guvernul, sau in cel mai bun caz consiliul judetean … cat despre reparatiile d epe rebreanu.. i-am vazut si eu, dar purtau uniforma de la Comfort, adica de la patronul acestui ziar…

   • Draga domnule Vali, ce nu stii tu pentru ca n-ai de unde, este faptul ca o parte din centura, mai exact bucata cuprinsa intre Cl Aradului si Canalul Bega,o face primaru cu aparatul lui executiv. Asta pentru ca ea toata acea parte este doar pe teritoriul administrativ al orasului,dar despre astapoateo sa auzimin planurilepentru al n-leamandat.Pana atunci nelimitam la amenajarile de piatete, parcuri, squaruri, canisite… pentru ca nu e asa, si Inelele de circulatie prevazute inca in PUG inca din 2002 sunt gatasi circulam pe ele.

    • care centura intre Calea Aradului si Canalul Bega? Centura trebuie sa o faca CNADR si Ministerul Transporturilor.. niciodata nu s-a pus problema sa o faca Timisoara. Cum sa faca Timisoara centura.. din ce buget? A avut buget aproximativ 160 milioane de euro…

   • Domnule draga, nu vezi ca se implica in Cenad sau la calea ferata spre Szeget? Sunt oare vorbe nu fapte? M-am legat de dansul pentru ca nu inteleg de ce nu mai are nevoie de sprijin electoral sau ma rog anturajul dansului? Poate nu-l mai intereseaza voturile supusilor defavorizati de sistem. Eu unul, si poate multi ca mine, ne-am saturat sa avem grija de spatiile vezi din jurul blocului, sa nu mai batem covoarele ca poluam aerul, sa nu mai taiem creanga care ne bate in geam, sa nu mai maturam trotuarele pana la bordura carosabilului, sa nu mai varuim pomii, sa facem slalom printre cainii vagabonzi, sa facem tumbe printre gaurile din trotuar, sa privim resturile menajere dupa masinile retim, sa bem apa cu clor de la robinet, sa nu … putem continua pana maine dimineata. Iar dansul ridica statui si intra in istorie.

   • Vad dle vali ca politica ziarului s-a schimbat odata cu patronul. Sper ca dl Voin sa mai dea si alte „lovituri” asa cum a facut-o de atatea ori. Totusi nu avem alta cale sa ne exprimam opinia, celelalte ziare online sunt fie guvernate de portalul primariei TM, fie canibalizate de forumistii istorici…

 2. Timisoara semneaza un protocol de imagine (colaborare) cu Ministerul Transporturilor? Sigur, pe deoparte sprijin politic, iar pe de alta financiar… 🙂 Ne-am infratit pe mapamond cu orase din Vietnam sau Peru, intre timp pica blombele din asfalt. Este evident meritul oamenilor care muncesc, este si meritul investitorilor… 🙂 Cum explica dansul faptul ca PIB-ul pe cap de locuitor in TM a atins anul acesta aproape 9.000 de euro si nu sunt bani de ajutoare de incalzire? Pentru cele doua hoteluri, terenul de fotbal si Mos Craciun sunt bani? La furnizor suntem primiti la Relatii cu Publicul in 4mp si n-avem loc sa tragem un partz. Multumeste celor doi viceprimari si personalului din Primarie pentru stradaniile depuse pentru a depasi cu bine acest an? Imi vine sa-mi iau campii si sa ma mut cat mai departe de metropola de cinci stele… Drum bun 🙂 ar spune unii!