Noutati :

Ce se intampla cu piatra de pavaj pentru centrul Timisoarei si ce spune primarul Nicolae Robu despre aceasta?

3 iulie, 2015 - 03:05 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Desi a existat un mic blocaj privind lucrarile din centrul istoric al Timisoarei, cand muncitorii care lucreaza la pavaj au ales sa se duca la casele lor pentru a cosi iarba pentru la iarna, acum lucruile par sa intre pe fagasul normal. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, da asigurari ca muncitorii vor avea de lucru la Timisoara, in aceasta vara.

Robu spune ca a vorbit cu reprezentantii firmei care se ocupa de lucrarea din centru iar acestia i-au transmis ca vor sosi camioane cu piatra pentru pavaj in perioada care urmeaza.

Mai mult, va sosi si piatra pentru strada Mercy care ste de dimensiuni mai mari si care este livrata mai greu.

Am discutat cu doamna Carmen Nistor care este sefa din partea Romprest (firma care executa lucrarile in centrul istoric – n.r.). Mi-a spus ca vine in continuare piatra, nu vin camioane mari dar vin ritmic si a spus ca se va lucra in continuare si nu crede ca se va intra in goluri de aprovizionare. Saptamana viitoare e posibil sa vina piatra si pentru Mercy”, a declarat Robu.

Primarul Timisoarei a mai tinut sa spuna ca lucrarile din centrul Timisoarei sunt extrem de grele si ca de multe ori muncitorii nu s-au simtit foarte bine cand au fost fotografiati in timpul pauzelor. El a dat exemplu in acest sens si lucrarea de la Michelangelo.

Aceste lucrari sunt extrem de grele. Sa nu va inchipuiti ca a fost usor pentru muncitorii de la Michelangelo sa auda in fel si chip, ca nu sunt muncitori pe santier, sa fie fotografiati de unii cetateni sau ziaristi in pauza de masa si sa fie prezentat ca asta fac toata ziua. Toate aceste lucruri duc la o stare de iritare a oamenilor. Lucrarea se face in conditii extrem de grele: firme in insolventa, cu probleme cu forta de munca, cu conturi blocate. Nu stiu de ce nu se vorbeste de cei care au 3 proiecte si zero realizari. Toata lumea e concentrata cu mitralierele pe cei care fac. (…) Preocuparea este ca nu sunt munictori pe santierele care de bine de rau merg. S-a pavat de oameni care au stat in genunchi si au batut piatra cu piatra”, a mai spus primarul.

CITESTE SI: Timisoreni, cati muncitori ati numarat in Piata Unirii? Unii pietrari s-au intors de la fan, altii au… treburi gospodarestiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Firme în insolvență și cu „mari probleme”? Păi cum au câștigat astea licitația la greu, dle. Robu? Cine le-a dat contractele, nu Primăria condusă de dumneata? Trebuia să știi ce alegi, asta e. Să fi dat contractele unor firme funcționale și capabile să facă o astfel de lucrare. Nu am auzit de nicio penalizare pentru nerespectarea termenilor de predare, nimic de acest gen. Degeaba te arunci pe 100 de proiecte și le începi pe toate, dacă nu ești în stare să le termini. Banii UE se duc și n-or să mai vină, și în loc să fie folosiți vor fi scoși de la bugetul local, că Timișoara are un buget cât Parisul și-și permite să rateze finanțare după finanțare. Mai bine începeai și dumneata 3 proiecte și le terminai la timp.

  2. ce bine le mai zice Dodo!!