Noutati :

Ce se intampla cu Clinica de Cardiologie ASCAR din Timisoara, dupa ce cladirea a fost retrocedata?

12 noiembrie, 2014 - 04:36 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Clinica de Cardiologie a Spitalului Municipal din Timisoara functioneaza intr-o cladire care a fost retrocedata in urma cu 5 ani. Pana in prezent, municipalitatea a platit o chirie lunara de 1.600 de euro, insa proprietarii au anuntat c-ar vrea sa vanda imobilul de pe Bulevardul Revolutiei 1989 nr. 12.

Au cerut putin peste 1 milion de euro, bani de care Primaria Timisoara nu dispune in momentul de fata. Suma este prea mare, au decis reprezentantii municipalitatii, care au luat hotararea sa renegocieze chiria. Asa se face ca, de acum inainte, Primaria Timisoara va plati o chirie tripla: de aproape 5.000 de euro, lunar. Asta inseamna aproape 57.000 de euro pe an.

Cladirea are demisol, parter si doua etaje si a fost retrocedata in anul 2009. In urma cu cativa ani, proprietarii au incheiat in cele din urma un contract de inchiriere cu Spitalul Municipal, acesta urmand sa expire la 1 decembrie 2014.

„Imobilul compus din cladire cu D+P+2E, cu suprafata construita la sol de 317 mp, cladire cu D+P cu suprafata construita la sol de 85 mp si teren construit si neconstruit in suprafata de 445 mp a fost retrocedat in baza Legii nr. 10/2001 catre Freund Rosalie (Rozalia). In prezent, imobilul se afla in proprietatea numitilor Freund Peter George Oliver – cota de 2/4, Freund Pauline Ingrid – cota de 1/4 si Freund Caroline Louise – cota de 1/4, prin mostenire”, se arata in documentele Primariei Timisoara.

Dupa mai multe negocieri, initial proprietarii cerand 6 euro/mp/luna, Comisia de negociere cu tertii a reusit sa scoata o chirie de 3,5 euro/mp/luna. S-a batut palma in final pentru 21.000 de lei/luna, conditiile trecute in contract ramand aceleasi.

Asadar, in sedinta Consiliului Local Timisoara care a avut loc marti, consilierii locali au aprobat majorarea chiriei stabilita in urma negocierilor: de la 7.103 lei/luna la 21.000 de lei/luna.

„Durata de valabilitate a contractului a fost stabilita pe un an si se va prelungi automat, cu inca un an, daca niciuna din parti nu va solicita rezilierea contractului cu cel putin 3 luni inainte de expirarea acestuia si cuantumul chiriei va putea fi modificat anual, prin negociere intre parti”, se arata in referatul care insoteste hotararea de consiliu local.

Ramane de vazut daca anul viitor va fi prelungit contractul sau reprezentantii Primariei Timisoara vor decide sa cumpere cladirea in care functioneaza Clinica de Cardiologie ASCAR.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu stiu cum dracu , numai Primaria plateste chirii peste tot , in schimb doneaza ba teren pe Republicii la PSD , ba Scoala de pe Rebreanu , ba plateste milioane de Euro ca sa plece ala din Pasajul Operei , unde si asa era in faliment …..

  2. De ce nu se construiește o clădire nouă și se scăpa și de infecții !!!