Noutati :

Ce scoli din Timisoara primesc 1 milion de euro din bugetul orasului, in competitia lansata de primarie?

15 octombrie, 2015 - 12:26 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Marele concurs anuntat de Primaria Timisoara, cu premii in valoare de 1 milion de euro, si-a gasit castigatorii. Vorbim despre cele mai bune scoli din capitala Banatului, care au avut rezultate deosebite la examene, olimpiade si concursuri scolare.

Din zecile de scoli existente in Timisoara, doar 13 unitati de invatamant s-au inscris in competitia lansata de municipalitate si Inspectoratul Scolar Judetean. Cele mai bune sunt, dintre cele inscrise, conform evaluarii facute de specialistii ISJ, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timisoara, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Scoala Gimnaziala nr. 30 si Gradinita cu Program Prelungit nr. 14.

Concursul a fost gandit cu scopul de a premia cele mai tari scoli din oras, cu rezultate deosebite la examenele nationale, olimpiadele si concursurile scolare, conform unei metodologii transmise de Inspectoratul Scolar Judetean Timis. Premiile consta in lucrari de reparatii, amenajari sau dotari stabilite de comun acord cu fiecare unitate de invatamant selectata. Orice scoala din Timisoara s-a putut inscrie, dosarele de candidatura fiind analizate in detaliu de inspectorii din cadrul ISJ.

Consilierii locali vor aproba, in sedinta ordinara de vineri, clasamentul scolilor participante la concurs. Banii – 1 milion de euro – vor fi impartiti la 5 scoli, insa abia dupa ce reprezentantii unitatilor de invatamant vor analiza, impreuna cu cei ai ISJ, investitiile necesare in fiecare scoala castigatoare. Si abia anul viitor, desi concursul fusese anuntat pentru anul acesta, milionul de euro fiind luat din bugetul Timisoarei pe 2016.

Iata clasamentul realizat in urma evaluarii dosarelor:

Colegii nationale, licee teoretice si licee vocationale:
1. Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timisoara
2. Liceul Teoretic „Bartok Bela” Timisoara
3. Colegiul National de Arta „Ion Vidu” Timisoara
4. Liceul Teoretic „William Shakespeare” Timisoara

Colegii tehnice si licee tehnologice (cu clasele IX-XII):
1. Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timisoara
2. Colegiul Economic „F.S. Nitti” Timisoara

Colegii tehnice si licee tehnologice (cu clasele I-XII):
1. Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Timisoara
2. Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timisoara

Scoli gimnaziale:
1. Scoala Gimnaziala nr. 30 Timisoara
2. Scoala Gimnaziala nr. 16 „Take Ionescu” Timisoara
3. Scoala Gimnaziala nr. 19 „Avram Iancu” Timisoara
4. Scoala Gimnaziala nr. 27 Timisoara

Gradinite:
1. Gradinita cu Program Prelungit nr. 14 TimisoaraInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Rockerul de la Gen . 16 iar vrea bani ? E jale-n scola aia !

  2. ca ceilalti nu s-au prea inghesuit la „concurs” pentru ca premiile erau prestabilite…

  3. Despre Loga ce s-ar putea spune?