Noutati :

Ce sanse are Timisoara sa devina un oras inteligent?

17 octombrie, 2014 - 02:58 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
2

Unul dintre cei mai renumiti specialisti in domeniul cercetarii aplicative a venit la Timisoara, unde a primit titlul de Membru de onoare si pe cel de profesor emerit din partea Universitatii Politehnica din Timisoara si  Fundatiei Politehnica.

Hans-Joerg Bullinger, presedintele Societatii Fraunhofer pentru Cercetare Aplicativa din Germania,  a vorbit despre conceptul de smart city si despre conditiile pe care un oras trebuie sa le indeplineasca pentru a fi incadrat in aceasta categorie. Datorita istoriei si culturii sale, Timisoara are sanse de a deveni un astfel de oras, crede Hans-Joerg Bullinger.

„Sper asta. Orice oras are o sansa sa devina un smart city. Depinde de societate, depinde de istoria orasului, depinde de investitii . In cazul in care cunosti Timisoara macar putin, atunci stii ca exista o  buna baza pentru dezvoltare. Este un oras care are standarde intelectuale ridicate, are multe universitati, din domenii variate. Acum este momentul oportun ca cercetatorii sa lucreze, sa colaboreze cu cei care conduc orasul, cu primarul si staff-ul acestuia, sa stabileasca motivele si dorintele cetatenilor. Nu trebuie facute toate deodata,  se fac pas cu pas. M-am plimbat prin Timisoara si am constatat ca lucrurile se indreapta intr-o directie buna. „ a declarat Hans-Joerg Bullinger.

Societatea Fraunhofer este cea mai mare institutie de cercetare aplicativa din Europa, cu cele 57 de institute, centre, unitati si oficii in Germania si 26 in alte tari din Europa, America si Asia, având aproximativ 12.000 de angajati.

Colaborarea dintre Societatea Fraunhofer si Politehnica a deschis pentru multe generatii de studenti timisoreni de toate nivelurile (licenta, masterat, doctorat) posibilitatea de practica, documentare si cercetare de varf in Germania, a facilitat realizarea unor importante proiecte comune de cercetare si a stimulat implicarea Fraunhofer in proiecte in beneficiul comunitatii timisorene si banatene, care sa sustina modernizarea administratiei locale dupa cele mai bune standarde de management public din Europa.

Mare parte dintre realizari s-au datorat implicarii personale a d-lui prof. univ. dr. hab. ing. Hans-Joerg Bullinger, caruia Universitatea Politehnica i-a decernat, in 2004, in semn de recunoastere a activitatii sale, titlul de Doctor Honoris Causa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Solutia este f. simpla: sa „importe” (sa cultive) oameni inteligenti si apoi sa ii lase sa lucreze (nu sa fie condusi, ci sa conduca)!

  2. Ar ajuta sa aflam ce inseamna „smart city”.