Noutati :

Ce PROGRAM are Primaria Timisoara pentru aniversarea celor 25 de ani de la Revolutia din Decembrie 89?

5 decembrie, 2014 - 02:51 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. Implinirea celor 25 de ani de la infaptuirea Revolutiei Romane din Decembrie 1989 va insemna la Timisoara un moment cu totul special, iar primaria anunta ca va organiza mai multe manifestari prin care sa readuca in memoria oamenilor acele zile in care spiritul de sacrificiu al unui oras a trimis pentru totdeauna Comunismul la lada de gunoi a istoriei.

Trecerea unui sfert de veac de la Revolutie reprezinta asadar un prilej aparte pentru Primaria Timisoara sa puna la cale un program mai bogat decat in anii anteriori.

Cele mai multe manifestari vor fi in zilele de 16, 20 si 22 decembrie. Pe langa manifestraile traditionale pregatite de asociatiile de revolutionari, Primaria Timisoara organizeaza si ea o serie de evenimente comemorative.

Astfel, in data de 16 decembrie va avea loc un moment emotionant in care se vor citi lecturi la lumina lumanarilor chiar pe treptele Catedralei Mitropolitane, acolo unde tineri curajosi au strigat ‘Libertate!’, iar a doua zi aveau sa piara sub gloante.

De asemenea, in cadrul acelorasi manifestari va fi organizat un Mars de comemorare care va porni din fata Bisericii Reformate din Piata Maria si se va incheia in punctul zero al Revolutiei de la Timisoara, in Piata Victoriei.

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, e asteptat in 16 Decembrie la Timisoara.

In data de 16 decembrie e posibil sa avem vizita presedintelui ales Klaus Iohannis. Am avut o discutie saptamana trecuta si si-a aratat deschiderea de a veni la Timisoara, urmeaza sa primesc confirmarea finala”, a declarat primarul Timisoarei Nicolae Robu.

Din programul comemorativ nu vor lipsi concertel dedicate acelor zile in care Timisoara a platit un pret de sange pentru Libertate.

In 20 decembrie, pe scena din fata Operei vor urca RibliaCorba, Bajaga i Instruktori, Pro Musica si Phoenix, in cadrul evenimentului Rock pentru Timisoara.

Intregul program al manifestarilor dedicate celor 25 de ani de la Revolutia Romana din Timisoara, pe zile si ore, va fi definitivat si facut public, in zilele urmatoare, de catre reprezentantii Primariei Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce sarbatorim? Mizeria cetatenilor? Saracia lor? Coruptia din tara? Mafia din toate domeniile? Ii sarbatorim pe toti parvenitii, ajunsi cu pile pe pozitii si de care sint tare mindri? Cunoastem mortii, dar vinovatii ii cunoastem? Nu asta au vrut, cei care au fost pe strazi in 1989! Nu avem motive de bucurie sau de sarbatoare! Putem avea numai citeva momente de reculegere, pentru cei care au fost ucisi fara a avea o vina!

    • Cum sa va indoiti chiar asa acuma cand a fost a les presedinte acest german superb…totul va fi perfect in Romania!!!

  2. E cel mai dureros adevar, dar cui sa-i pese.In tara asta au mai ramas lupi de afaceristi, banditi de politicieni si multi multi batrani……….

  3. As mai dori sa aud citita in P-ta Vitoriei, cu aceasta ocazie PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA, si sa aud discutii pe marginea EI !!!