Ce profesie sa ai ca sa castigi multi bani? Topul meseriilor cautate si bine platite!

In ultimii ani, facultatile au scos pe banda rulanta absolventi care nu si-au gasit loc pe piata muncii. Iar o data cu venirea crizei economice, majoritatea tinerilor a renuntat la pretentiile salariale, doar sa-si gaseasca un job. Pe final de an, insa, oferta de locuri de munca a inceput sa creasca, timid ce-i drept, iar pentru anumite meserii salariile nu sunt deloc de neglijat. Care sunt profesiile sau specializarile pentru care angajatorii ofera cele mai multe locuri de munca si salariile cele mai mari? Potrivit unui top realizat de site-ul de recrutare Myjob, utilizand calculatorul de salarii, in aceasta toamna, salariile cele mai mari se ofera cu preponderenta specializarilor tehnice, care sunt inca la mare cautare. In acealasi timp, nici studiile de contabilitate sau cele juridice nu sunt de neglijat, angajatorii oferind pentru aceste domenii si destul de multe joburi vacante si salarii peste medie. Clasamentul realizat de site-ul de recrutare plaseaza pe primul loc meseria de business analyst, pentru care salariul mediu oferit de angajatori depaseste 620 de euro pe luna. Inginerii sunt in continuare la mare cautare in Romania, aceasta profesie ocupand locul al doilea in ceea ce priveste salariile practicate, cu o medie de peste 608 euro pe luna. Salarii apropiate de cele ale inginerilor castiga si consilierii juridici, respectiv o medie de aproape 606 euro, in timp ce salariul unui director de vanzari depaseste 554 de euro pe luna. La mijlocul clasamentului se regaesesc bucatarii, profesie cautata pe piata si pentru care angajatorii platesc, in medie, 536 de euro. Pentru cei cu specializari in IT (administrator sau programator Java), salariile medii variaza intre 500 si 510 euro. In prezent, pe site-urile de recrutare, sunt disponibile cateva mii de joburi vacante pentru profesiile aflate in topul celor mai bine platite. Astfel, oferta de locuri de munca pentru ingineri depaseste 2.000 de joburi, cea pentru specialisti in IT se ridica undeva la apropae 3.000 de slujbe, in timp ce specialistii in contabilitate au la dispozitie aproximativ 1.000 de locuri de munca. Vezi mai jos topul meseriilor pentru care sunt disponibile cele mai multe locuri de munca si pentru care angajatorii ofera cele mai mari salarii: 1.Business analyst - 620,12 euro 2.Inginer - 608,82 euro 3.Consilier juridic - 605,94 euro 4.Director vanzari - 554,56 euro 5.Bucatar - 536,06 euro 6.Account Manager - 516,9 euro 7.Administrator IT - 510,88 euro 8.Programator Java – 506, 52 euro 9.Unit manager - 458,03 euro 10.Tehnician - 443,68 euro Sursa: Myjob

In ultimii ani, facultatile au scos pe banda rulanta absolventi care nu si-au gasit loc pe piata muncii. Iar o data cu venirea crizei economice, majoritatea tinerilor a renuntat la pretentiile salariale, doar sa-si gaseasca un job. Pe final de an, insa, oferta de locuri de munca a inceput sa creasca, timid ce-i drept, iar pentru anumite meserii salariile nu sunt deloc de neglijat. Care sunt profesiile sau specializarile pentru care angajatorii ofera cele mai multe locuri de munca si salariile cele mai mari?

Potrivit unui top realizat de site-ul de recrutare Myjob, utilizand calculatorul de salarii, in aceasta toamna, salariile cele mai mari se ofera cu preponderenta specializarilor tehnice, care sunt inca la mare cautare.
In acealasi timp, nici studiile de contabilitate sau cele juridice nu sunt de neglijat, angajatorii oferind pentru aceste domenii si destul de multe joburi vacante si salarii peste medie.

Clasamentul realizat de site-ul de recrutare plaseaza pe primul loc meseria de business analyst, pentru care salariul mediu oferit de angajatori depaseste 620 de euro pe luna.

Inginerii sunt in continuare la mare cautare in Romania, aceasta profesie ocupand locul al doilea in ceea ce priveste salariile practicate, cu o medie de peste 608 euro pe luna.

Salarii apropiate de cele ale inginerilor castiga si consilierii juridici, respectiv o medie de aproape 606 euro, in timp ce salariul unui director de vanzari depaseste 554 de euro pe luna.

La mijlocul clasamentului se regaesesc bucatarii, profesie cautata pe piata si pentru care angajatorii platesc, in medie, 536 de euro.

Pentru cei cu specializari in IT (administrator sau programator Java), salariile medii variaza intre 500 si 510 euro.

In prezent, pe site-urile de recrutare, sunt disponibile cateva mii de joburi vacante pentru profesiile aflate in topul celor mai bine platite.

Astfel, oferta de locuri de munca pentru ingineri depaseste 2.000 de joburi, cea pentru specialisti in IT se ridica undeva la apropae 3.000 de slujbe, in timp ce specialistii in contabilitate au la dispozitie aproximativ 1.000 de locuri de munca.

Vezi mai jos topul meseriilor pentru care sunt disponibile cele mai multe locuri de munca si pentru care angajatorii ofera cele mai mari salarii:

1.Business analyst – 620,12 euro
2.Inginer – 608,82 euro
3.Consilier juridic – 605,94 euro
4.Director vanzari – 554,56 euro
5.Bucatar – 536,06 euro
6.Account Manager – 516,9 euro
7.Administrator IT – 510,88 euro
8.Programator Java – 506, 52 euro
9.Unit manager – 458,03 euro
10.Tehnician – 443,68 euro

Sursa: Myjob

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.