Noutati :

Ce personaj surpriza se afla in spatele viitorului Institut Oncologic de pe Calea Torontalului din Timisoara? Ne da cea mai buna veste

12 noiembrie, 2015 - 09:26 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. La finalul lunii septembrie a acestui an, guvernantii au venit cu o veste extrem de buna pentru Timisoara: se vor aloca bani pentru construirea unui spital oncologic, la Timisoara. Acesta ar urma sa functioneze in cladirea ridicata si apoi abandonata de o gramada de ani pe Calea Torontalului din Timisoara.

Personajul-surpriza care s-a implicat in realizarea acestui spital, mai exact a Institutului Oncologic de la Timisoara, cel care a facut demersurile necesare pentru alocarea sumei necesare, este nimeni altul decat mitropolitul Banatului IPS Ioan Selejan. Care insa a preferat sa stea in umbra. El insusi a facut insa mai multe demersuri inainte de anuntul guvernului legat de viitorul imobilului parasit.

Acum, mitropolitul vine cu o noua veste buna pentru timisoreni: banii necesari construirii acestui Institut la marginea Timisoarei au fost deja cuprinsi in proiectul de buget pe anul viitor.

mitropolit-inviere

Am primit o veste buna, am tot vorbit la Ministerul Sanatatii, sa stiti ca m-am implicat in problema cu spitalul de pe Torontalului. In 30 septembrie a trecut hotararea de guvern, deci a fosat aprobat ca Institut Oncologic si va fi probabil cel mai mare din tara si zilele acestea am primit o veste buna de la minister, ca a fost prins deja in proiectul de buget pentru la anul. Sa dea Dumnezeu sa se linisteasca lucrurile in tara si atunci sa putem continua proiectul acesta”, a declarat IPS Ioan Selejan pentru opiniatimisoarei.ro.

Institutul Regional de Oncologie Timisoara va fi amplasat pe o suprafata de 5,5 hectare si va avea 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotararii prin care Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investittii.

Durata de realizare a Institutului este estimata la 36 de luni, iar valoarea constructiei si a dotarii unitatii va fi de 511,628 milioane de lei.

Cancerul reprezinta a doua principala cauza de mortalitate (19,4%), dupa bolile cardiovasculare.

Judetul Timis este unul dintre judetele cu cea mai mare rata a afectiunilor oncologice din Romania, cu peste 15.000 de pacienti luati in evidenta, numarul cazurilor nou aparute fiind in crestere (3.453 de cazuri nou aparute in 2014, comparativ cu 2.190 in 2008).

CITESTE SI: A fost batut in cuie! Cum va arata noul Spital Regional de Oncologie de la Timisoara?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. asta suna mai mult a campanie de spalare a imaginii popilor. dar poate sunt doar eu sceptic din fire.

  2. Interesant cum de s-a implicat un cleric in chestiunea asta si niciun laic n-a facut nimic timp de f. multi ani de zile. Foarte bine! Dumnezeu sa-i dea sanatate parintelui mitropolit!

  3. Cladirea aceea e abandonata de mai mult de 15 ani. Stiu sigur ca in 2000 nu mai era nici un utilaj acolo, si nici nu mai lucra nimeni. Din moment ce nu au fost executate finisari a plouat si a nins si a inghetat si dezghetat de nenumarate ori. Ce siguranta prezinta acea structura?
    Daca se va refolosi actuala structura….. se va numi „Spitalul Colectiv”.

  4. Deci de aia nu merg bine unele proiecte!?! Ahaaaa. Fiindca nu au DUHUL SFANT in ele! Pai acum, daca documentatiile, notele tehnice, programele si bugetele sunt conform ghidului solicitantului cel mai sfant, deja proiectul intra la implementare. 🙂 De ce nu se scrie aceasta cerinta si in documentatiile programelor de finantare (guvernamentale si europene), ca vor trebui intocmite proiecte conform sfantului ghid al solicintantului. Cu siguranta vom vedea alta fata a romaniei daca vom proceda asa. Altfel se misca muncitorii, sefii, finantatorii, altfel se intareste betonul, altfel arde carburantul … cand esti cu proiectul avizat de Mitropolie. Sa-mi fie iertata zeflemeaua, dar de ceva vreme in romania nu mai am incredere nici in mine ca nu-s corupt, dar mai in ceilalti?