Ce patesc proprietarii de masini cu ITP-ul expirat? Precizari de la RAR Timis

TIMISOARA. Dupa ce in presa au aparut mai multe informatii, conform carora proprietarii de masini cu ITP-ul expirat ar fi pasibili de inchisoare, reprezentantii Registrului Auto Roman, filiala Timis, vine cu precizari.

CITESTE SI: S-a stabilit unde se va face prima parcare etajata de cartier din Timisoara. Terenul gasit de Primarie 

Reprezentantii RAR precizeaza ca nu a avut niciodata si nici nu are in vedere o astfel de initiativa, deoarece normele legale in vigoare prevad clar ca abaterea mentionata mai sus reprezinta contraventie sanctionata doar prin amenda (ca sanctiune principala) si puncte de penalizare (ca masura complementara).

Asadar, spre exemplu, in cazul in care un autovehicul este oprit de politie in trafic si se constata ca are ITP expirat, pe langa sanctiunea principala si cea complementara se dispune si retinerea certificatului de inmatriculare, fapt ce va atrage dupa sine, incepand cu 20 mai 2018 si suspendarea inmatricularii , fara consecinte de natura penala.

CITESTE SI: Ultima veste despre sala polivalenta de la Timisoara. Dobra: Daca nu se vor misca repede lucrurile, pierdem startul pentru 2021 

Odata ce posesorul autovehiculului se prezinta la statiile ITP autorizate si obtine ITP valabil, se ridica automat si suspendarea dispusa asupra inmatricularii.

Toate aceste aspecte sunt stipulate in OG Nr. 14/2017 de modificare si completare a OUG 195/2002 privind circulatia vehiculelor pe drumurile publice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bun … și, cum faci ITP-ul, dacă ți se reține cert. înmatriculare ?!?

    • Simplu. Vii cu ea pe platforma pana la RAR.

  2. Dar cum ramine cu cele trei luni de asteptare la rar …