Noutati :

Ce lucrari n-au fost prevazute pentru puzderia de semafoare din Timisoara si inghit 6 milioane de lei? Vom avea cel mai performant management al traficului din Europa!

5 aprilie, 2016 - 10:50 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Proiectul „Trafic Management” trebuie sa fie finalizat pana la data de 30 iunie 2016, altfel pierdem banii europeni, aproape 10 milioane de euro, pentru sistemul care ar trebui sa asigure cel mai fluid trafic in Timisoara. Din banii alocati pe acest an pentru proiectul care a umplut orasul de semafoare inteligente, adica 9,9 milioane de lei, 6 milioane trebuie cheltuite pentru lucrari ce nu au fost prevazute initial. Consilierii locali au trebuit sa ii aprobe in plenul de marti.

Nu se dau bani in plus, noi am aprobat deja totul! Banii sunt pentru lucrari care nu au fost prevazute. Noi am aprobat 3,9 milioane de lei, dar pentru proiect sunt necesare si alte lucruri care nu au fost la acea vreme prevazute, fie din motive de imprevizibilitate, fie din motive de neeligibilitate a unor cheltuieli. Si banii pentru lucrurile care au aparut au fost deja aprobati. Si atunci, din banii care sunt acum stabiliti ca suma totala prin aceasta hotarare, o parte vor fi dati in continuare pe contractul care e deja in derulare pana la finalizarea lui, si cealalta parte va acoperi cheltuielile rezultate in urma noii licitatii pentru lucrurile imprevizibile sau neeligibile”, a spus primarul Nicolae Robu.

La explicatiile primarului a venit cu completari, la cererea consilierilor locali, si Culita Chis, seful Directiei Tehnice din Primarie. Mai precis, a spus ce anume lipseste din sistem si e musai sa se faca.

In proiectul din 2007 erau sase intersectii care trebuiau semaforizate. In proiectul din zona Cetate aceste intersectii s-au desfiintat pentru ca au devenit pietonale si au trebuit relocate. Este vorba de fibra optica necesara comunicatiilor si era obligatia primariei sa o asigure. Au fost reprezentantii Ministerului Dezvoltarii si reprezentantii Bancii Mondiale, au verificat si au fost foarte incantati ca va fi cel mai performant sistem de management al traficului din Europa!….Am spus ca este cel mai performant din Europa pentru ca noi avem cele mai performante aparate!„, a spus Culita Chis.

Consilierii locali au aprobat in cele din urma alocarea sumei.

Proiectul Trafic Management prevede semaforizarea a 134 de intersectii, dotarea intersectiilor cu 230 de camere video si crearea unui centru de comanda si control pentru supravegherea video si managementul traficului. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 44 de milioane de lei, adica aproape 10 milioane de euro, de la Uniunea Europeana venind 35 de milioane de lei.

CITESTE SI: Ca-n filme, dar, deocamdata, degeaba! Cel mai modern centru de Management al Traficului din Romania, inaugurat la Timisoara! Cand vor functiona si semafoarele si camerele video? FOTO!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. CEL MAI PERFORMANT MANAGEMENT AL TRAFICULUI DIN EUROPA!
  Pacat ca nu avem si un primar perfomant si o administratie performanta.

 2. Primar performant? Puteti da doar un exemplu dintre cei care au fost dupa revolutie si care a schimbat cu ceva fata orasului ? Eu zic sa fim sinceri si sa acceptam ca este primul primar care a facut ceva in orasul asta fara a ne cere 1 leu in plus. De acord, mai sunt multe de facut dar, e un inceput.

 3. Intradevar primar forte performant. Vin alegerile.
  Am vazut orasul impanzit de semafoare, multe dintre ele nu isi au rostul ca oricum traficul era fluid, dar semafor de la petrecerea de pietonini din lateralul Hotelului Continental nu trebuia pentru fluidizare ambuteiajele de acolo pleaca si semafor din comple dinspre olimpia si pasajul primarului adica Podul Michelangelo nu ar fi util. Sunt doua semafoare pe ruta care circul si sunt ambuteiaje din cauza lipsei semafoarelor ce puteau fi sincronizate cu semafoarele existente. Dar avem un primar bordura, palmier si

  • Mai nou

 4. Semafor. Astea sunt doua semafoare necesare din punctul meu de vedere pe ruta care circull, poate ori mai fi si altele. Las timisorenii sa se exprime.
  Daca sunt greseli de tastre imi cer scuze.

 5. Sunt de acord cu Cornel, ultimii ani vad o schimbare, care pana acuma nu era vizibila

 6. Sens giratoriu!!!!!!!!

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Sens_giratoriu