Noutati :

Ce li se pregateste femeilor din Romania care au nascut cel putin 3 copii?

19 octombrie, 2015 - 10:39 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin 3 copii ar putea iesi mai repede la pensie. Senatul Romaniei a aprobat, luni, completarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

„Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin trei copii, pana la data de 1 octombrie 1990, si i-au crescut pana la varsta de zece ani beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare astfel: a) cu un an – pentru trei copii; b) cu doi ani – pentru patru sau mai multi copii”, este stipulat in primul alineat al articolului nou introdus in legea nr. 263/2010, art. 55 indice prim, la propunerea senatorului PSD Trifon Belacurencu, scrie hotnews.ro.

Reducerea varstei standard de pensionare, potrivit articolului nou introdus, nu poate fi cumulata insa cu o alta reducere prevazuta in legea privind sistemul unitar de pensii publice sau de legile speciale.

„Varsta de pensionare redusa conform alin. 1 nu poate fi mai mica de 55 de ani”, se mai arata in textul propunerii legislative.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...