Noutati :

Ce festivaluri noi vom avea in Timisoara? Pe ce se duc inca 100.000 de lei din bugetul orasului pentru evenimente?

1 octombrie, 2014 - 01:30 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Bani mai multi pentru evenimentele culturale organizate de Primaria Timisoara. Autoritatile locale suplimenteaza din bugetul local suma destinata Agendei culturale pe acest an cu aproape 100.000 de euro. Pe ce se duc banii?

Vom avea si festivaluri noi in Timisoara, cum ar fi Festivalul Minoritatilor, dar si Festivalul TIMLAND, manifestare ce promoveaza sportul. 400.000 de lei vor aloca alesii locali, in plus, pentru Agenda culturala a orasului.

50.000 de lei se vor investi in Festivalul TIMLAND, „un proiect prin care se doreste promovarea sportului prin aducerea in atentie a diverselor ramuri sportive: volei, fotbal, badminton, ping pong, bike trials, friesbee etc”. Alti 50.000 de lei se vor investi pentru organizarea Festivalului Minoritatilor, dedicat tuturor minoritatilor care locuiesc in capitala Banatului.

Cei 25 de ani de la Revolutia Romana vor fi celebrati si printr-un bal: „Balul Diplomatilor, mici Ambasadori ai Culturii”, pentru care se aloca 200.000 de lei.

De asemenea, autoritatile locale vor sa promoveze „traditiile si identitatile timisorene”, printr-o serie de activitati ce vor fi organizate cu 100.000 de lei.

„Aceste proiecte pentru care se solicita suplimentarea Agendei manifestarilor culturale pe anul 2014 sunt evenimente de anvergura ce promoveaza imaginea Timisoarei”, se arata in referatul care insoteste proiectul de hotarare. Alesii vor avea proiectul pe mese in urmatoarea sedinta a Consiliului Local.

Pentru Agenda culturala a Timisoarei din 2014 au fost alocati deja 1,6 milioane de euro, mai exact 7,5 milioane de lei.

Bugetul de anul trecut a fost doar de 1 milion de euro. Pe ce se duc banii? Pe Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana, pe Festivalul de Romante, pe Ziua Timisoarei, pe concertele de fanfara din parcuri, pe festivaluri de blues, pe Festivalul International de Jazz, pe Bega Bulevard, pe Festivalul Vinului, pe Targul de Craciun, pe Ziua Nationala, pe Revelion si pe Revelionul Seniorilor.

CITESTE SI: Peste 1,6 milioane de euro pentru evenimente culturale in Timisoara in 2014. Festivalul Vinului, finantat de PrimarieInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Festivalul TIMLAND, “un proiect prin care se doreste … „.
  Legat de aceasta, ce ar fi ca primaria sa doreasca amenajarea unor parcuri sportive permanente in zonele „paraginite” ramase in urma privatizarii-demolarii-.. unor foste uzine?
  Doua variante de finantare:
  – din amenzile repetate care s-ar putea da proprietarilor de drept, care lasa in paragina terenurile – de ex. dl. vice primar Stoia ar fi in drept sa faca acest lucru, de 3 – 4 ori pe an – bani care sa fie reinvestiti ptr. amenajare; consiliul ar trebui sa aprobe cuantumul amenzii, de exemplu 1 leu/mp de teren;
  – din concesionarea de buna voie de catre proprietari a terenurilor catre primarie si amenajarea prin „munca in folosul obstei” de catre diversi.
  Cred ca intr-un an s-ar strange si banii si -conta unor sume modice, abonamente – s-ar asigura in parte si banii de intretinere.

 2. Singurul lucru ce l-am gasit despre Romania,intr-un ghid turistic din Londra,in afara de „zona lui Charles”,a fost despre Timisoara cum ca e un oras unde au loc multe festivaluri !(Va rog,care puteti- verificati!)