Ce fel de puzzle-uri ar trebui sa cumpar pentru copilul meu mic?

Pe măsură ce crește capacitatea de concentrare a copilului dvs. mic de a se concentra pentru mai mult timp, acesta va fi absorbit cu plăcere în activități și jocuri structurate mai provocatoare. Timpul lor de joacă devine mai sofisticat, folosind jocuri de închipuire pentru a-și crea propriile povești, personaje, intrigi și aventuri. Dați-le ceva simplu, cum ar fi o cutie de carton, și observați cum imaginația lor o transformă într-o navă spațială sau un castel.

Pe măsură ce copilul dumneavoastră începe să își dezvolte cu adevărat abilitățile fizice, îi vor plăcea jucăriile care îi permit să își testeze noile abilități. Leagănele și micile cadre de cățărat îi vor oferi ore nesfârșite de distracție.

Plin de curiozitate, copilul dvs. va avea acum nevoie de jucării pentru copii care să îl țină captivat. Până la vârsta de trei ani, copilul dvs. își dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor și coordonarea mână-ochi. Să faceți un puzzle împreună este o modalitate excelentă de a-i ajuta să își îmbunătățească aceste noi talente. Privind formele și încercând să găsească piesa corectă care se potrivește îl încurajează să rezolve problema și apoi să găsească soluția. Atunci când cumpărați puzzle-uri, alegeți imagini simple, ușor de recunoscut, cu piese mari, din lemn.

Cum îl ajută puzzle-urile pe copilul meu să se dezvolte?

Cu culorile lor strălucitoare și formele lor diferite, puzzle-urile îl interesează pe cel mic. Pe măsură ce ridică fiecare piesă și îi găsește un loc, își dezvoltă coordonarea mână-ochi și abilitățile motorii fine. De asemenea, puzzle-urile ajută la recunoașterea formelor, ceea ce va fi util mai târziu, când copilul dumneavoastră va învăța să citească. Și abilitățile lor de rezolvare a problemelor sunt antrenate în același timp.

În timp ce se joacă, copilul dumneavoastră absoarbe o mulțime de informații. Puzzle-urile sunt o modalitate excelentă de a introduce noi forme, litere, numere, animale și mijloace de transport, totul în timp ce se distrează.

Pe măsură ce micuțul dumneavoastră crește, puteți încerca puzzle-uri mai complexe. Concentrați-vă pe subiecte pe care le adoră. Dacă adoră câinii, îi puteți face cunoștință cu noi rase. Sau dacă este înnebunit după dinozauri, încercați un puzzle care să îl învețe diferența dintre cei care mănâncă carne și cei care mănâncă plante.

Acest tip de joacă este, de asemenea, excelent pentru distracția în familie. Începeți prin a fi ajutorul copilului dvs. mic, vorbind despre diferitele forme și despre ceea ce trebuie să caute. Ajutați-l să exerseze să facă un puzzle până când este fericit să îl facă singur. Apoi stați deoparte și împărtășiți mândria copilului dvs. când îl completează. Chiar mai bine, frații care se bat pentru fiecare jucărie vor lucra adesea împreună la un puzzle.

Ce tip de puzzle este potrivit pentru copilul meu?

Asigurați-vă că orice puzzle pe care îl cumpărați este potrivit pentru vârsta lor. Ca un ghid, uitați-vă la numărul de piese atunci când alegeți un puzzle pentru copilul dumneavoastră mic. Primul puzzle al copilului dvs. ar trebui să conțină în jur de șase până la 10 forme care să se potrivească în tăieturile de pe o planșă de puzzle. Acestea tind să fie fabricate din lemn și au mânere mici de cuier, astfel încât copilul dumneavoastră să poată apuca piesele.

Cu ajutorul dumneavoastră, copilul dumneavoastră mai mare poate trece la puzzle-uri mai complexe, cu mai multe piese care se potrivesc pentru a forma o singură imagine. Majoritatea puzzle-urilor au un ghid de vârstă, așa că cumpărați puzzle-uri pentru etapa lor.

La început, cel mai bine este să stați aproape când copilul dvs. se apucă să lucreze la un puzzle nou. Un mic ajutor din partea unui adult poate face o diferență enormă atunci când încearcă să facă piesele să se potrivească. Dacă copilul dumneavoastră mic se enervează, dați-i un puzzle la care a mai lucrat înainte. Puneți deoparte noul puzzle și scoateți-l din nou la iveală peste o lună sau două.

Puneți deoparte un dulap sau un raft și păstrați puzzle-urile într-un singur loc. Să vă lăsați copilul să aleagă ce puzzle ar dori să facă poate fi primul pas spre o după-amiază ploioasă fericită.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete