Noutati :

Ce face romanul pe criza? Isi cumpara Lexus si Jaguar. Vezi TOP-ul inmatricularilor de lux in Romania!

12 august, 2013 - 11:21 AM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
0

Lancia, Lexus si Jaguar ocupa primele trei locuri in ierarhia autovehiculelor rare nou inmatriculate in Romania, in primele sase luni ale anului, arata datele oficiale ale Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel, in perioada ianuarie-iunie 2013, un numar de 16 romani au optat pentru marca Lancia, in aprilie si mai fiind inmatriculate cele mai multe exemplare, respectiv cate patru.

Pe locul urmator s-a clasat modelul Lexus, cu 15 unitati nou inmatriculate in Romania, dintre care opt exemplare cu fost consemnate numai in ianuarie.

Podiumul este incheiat de posesorii de Jaguar, cu 14 unitati (cate cinci inregistrate in lunile ianuarie si iunie), iar imediat dupa aceea, insa la distanta semnificativa, se afla marcile Bentley, JEEP si Subaru, cu cate sase exemplare.

Conform statisticii oficiale, in primul semestru al anului, au fost inmatriculate cate cinci exemplare noi de Ferrari si Smart, in timp ce modelele Maserati si Lada sunt consemnate cu cate patru unitati.

Pe lista marcilor rare nou inregistrate la DRPCIV se mai afla, in primele sase luni ale anului 2013: Infiniti si Alfa Romeo (cate trei exemplare), Quattro, ARO, Aston Martin si Cadillac (cate doua unitati), si Lamborghini, Daewoo, GWM si Bufori (de la Bufori Motor Car Malaesia) – cu cate o unitate.

La sfarsitul anului trecut, parcul auto national era de 4.485.148 unitati, din care 31,6% apartinea marcii Dacia, urmata de marcile germane Volkswagen si Opel, potrivit Directiei de Inmatriculari. Practic, in intervalul 2008-2012, s-a inregistrat o crestere de 27% a parcului auto din Romania, media anuala fiind de 6%.

Din totalul consemnat, mai mult de jumatate dintre masini (55%) erau mai vechi de 10 ani, in paralel observandu-se un proces de invechire continua a parcului auto (de la 10 la 12 ani).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...