Noutati :

Ce fac ungurii si ce facem noi? Ultimele IMAGINI de pe Autostrada Vestului, care ne scoate in Europa! VIDEO Arad – Mako!

28 octombrie, 2014 - 11:59 AM
Autor: Radu Trifan      
Categorie: SOCIAL
0

O noua filmare spectaculoasa din avion surprinde stadiul uneia dintre cele mai astetptate autostrazi din zona vest. Este vorba despre cele doua tronsoane care leaga Aradul de Nadlac si frontiera ungara, si unde exista mari sperante ca se va da drumul la circulatie.

Imaginile incep de la centura Aradului si merg pana dincolo de granita, peste santierul autostrazii maghiare M43. Constructorul a avansat considerabil si se poate vedea ca au mai ramas doar putine portiuni neasfaltate. Muncitorii se concentreaza pe lucrarile la pasajele peste autostrada si la finisaje.

Zonele principale in care sunt intarzieri sunt la nodul de la Pecica si nodul de la Nadlac. Fara acestea, autostrada nu va putea fi folosita si sunt slabe sanse ca pana la finalul anului sa vedem o deschidere a circulatiei. Insa cel mai probabil in primavara anului viitor se va putea circula pe autostrada pana la Nadlac.

Pentru prima data filmarea merge dincolo de granita, unde si maghiarii lucreaza la partea lor de autostrada ce va asigura interconexiunea cu Romania. Aici lucrarile sunt mai intarziate, autoritatile din tara vecina anuntand ca termenul de finalizare a fost devansat pentru toamna anului viitor.

Contractul „Proiectare si Executie Autostrada Nadlac – Arad si Drum de legatura, Lotul 2, km 22+218 – km 38+882” pentru remedierea lucrarilor existente si finalizarea lucrarilor ramase de executat a fost semnat la sfarsitul lunii septembrie de catre Compania de Nationala de Autostrazi cu asocierea Astaldi – Max Boegl, aceeasi care construieste Lotul I.

Contractul are o valoare totala de 89.348.287,63 lei fara TVA si prevede finalizarea lucrarilor la cei 16,6 km de pe Lotul 2 dupa ce constructorul initial, firma Alpine, a dat faliment in urma cu mai bine de un an si nu a mai putut continua lucrarile. La momentul falimentului, lucrarile pe Lotul 2 erau realizate in proportie de 80%.

Filmarile au fost realizate din contributiile pasionatilor de infrastructura de pe forumurile peundemerg.ro si construim-romania.ro.

Vezi si: IMAGINI filmate din avion cu Autostrada care se va deschide in 3 saptamani! Cum arata? VIDEO!

FOTO si VIDEO! Cele mai noi imagini din avion cu autostrada Timisoara – Lugoj Lot 2! In ce stadiu sunt lucrarile

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...