Noutati :

Ce averi au presedintele CJT si primarul Timisoarei? Titu Bojin isi tine banii la ciorap, iar Nicolae Robu are doua masini

26 iulie, 2012 - 11:38 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Alegerile locale sunt o amintire, noii lideri ai judetului, respectiv Timisoarei, si-au „intrat in paine”, iar agoniseala lor e acum la vedere. Cei doi s-au grabit sa isi declare averile inainte de termen si sa le publice pe site-urile institutiilor pe care le conduc. Vezi cat sunt de bogati Titu Bojin si Nicolae Robu!

Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis, are, conform declaratiei sale de avere, publicata pe site-ul CJ Timis, un teren agricol de 48 de hectare, dobandit intre anii 1992 – 2010 si un teren intravilan de 2.369 metri patrati, dobandit in 1992. De asemenea, Bojin mai are o casa de locuit din 1992, in localitatea Remetea Mare din judetul Timis. La toate acestea, Bojin este titular alaturi de sotia sa.

Presedintele Consiliului Judetean Timis are bijuterii in valoare de 7.000 de euro, iar conform declaratiei sale de avere nu are niciun cont deschis in vreo banca, de aceea putem presupune ca isi tine banii la ciorap sau chiar sub saltea.

Bojin are, totusi, actiuni la SC Lugomet SA Lugoj, in valoare de 9,3 milioane de lei, iar sotia sa are actiuni la SC Remodet Timb SRL Lugoj in valoare de 20.000 de lei. La capitolul alte venituri, Bojin a trecut „Contravaloare produse agricole arenda 35.000 lei”. Liderul CJ Timis are si doua imprumuturi, unul de la o banca, in valoare de 45.935 euro, scadent in anul 2022 si un al doilea imprumut luat de la o persoana fizica in valoare de 20.000 de euro, scadent in 2015.

La capitolul venituri, Bojin a trecut suma de 126.973 lei ca sef serviciu la Administratia Bazinala de Apa Banat, in timp ce sotia sa a avut in anul trecut fiscal un venit de 41.201 lei ca director la SC. Lugomet SA. Cei doi soti au avut si dividende, Titu Bojin de la SC Lugomet SA in valoare de 76.175 lei, iar sotia sa de la SC Remodet Timb SRL in valoare de 235.719 lei. Maria Bojin a mai castigat bani si din arenda, vorbim de 35.000 de lei. Indemnizatia de consilier judetean a lui Titu Bojin a fost, in anul fiscal trecut, 7.243 de lei.

Si primarul Timisoarei, Nicolae Robu si-a publicat declaratia de avere pe site-ul institutiei pe care o conduce, Primaria Timisoara. Astfel, putem observa ca acesta are un teren intravilan, dobandit in anul 2005, teren cu o suprafata de 1027 metri patrati. Robu mai are si doua apartamente, unul cumparat in anul 1991, iar al doilea cumparat in anul 2004, impreuna cu sotia.

Daca Titu Bojin nu a trecut niciun autoturism in declaratia sa de avere, Nicolae Robu are doua masini. Este vorba despre un Cielo si un Renault Laguna (second-hand). La fel, spre deosebire de presedintele CJ Timis, Nicolae Robu are 4 conturi sau depozite bancare, toate in lei, a caror valoare insumeaza 67.220 lei. Potrivit declaratiei de avere, Robu nu are datorii.

La capitolul venituri, Nicolae Robu a fost remunerat, in anul fiscal trecut, cu suma de 310.584 lei, din care 259 188 obtinuti de la Universitatea Politehnica din Timisoara pentru activitati didactice si ca rector, iar 51.396 lei ca senator al Romaniei. Robu a mai obtinut din inchirierea unui apartament suma de 7. 042 lei pe an. Sotia sa a are si ea, fiind cadru didactic la o scoala din Timisoara, un venit anual de 15.557 lei.

Ramane de vazut cu ce averi isi vor incheia cei doi lideri, actualele mandate, daca se dovedesc cheltuitori sau, dimpotriva, mai strangatori.

Consilierii locali si cei judeteni, dar si secunzii celor doi lideri mai au timp sa isi publice averile pana in data de 29 iulie. Daca unii deja au facut-o, altii asteapta, probabil, termenul limita.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...