Noutati :

Ce act mai trebuie sa prezinte soferii politistilor care ii trag pe dreapta?

20 ianuarie, 2014 - 09:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Pe langa permisul de conducere si talonul masinii, soferii trebuie sa prezinte agentilor de politie inca un document, atunci cand sunt trasi pe dreapta pentru control.E vorba de un certificat eliberat de RAR.

Anul 2014 aduce un nou document ce va fi eliberat de Registrul Auto Roman, dupa ce soferii isi duc masina la inspectia tehnica periodica (ITP).

Documentul fusese anuntat prin OG nr 6/2012 si este „conform cu prevederile Directivei 2010/48/UE de adaptare la progresul tehnic a Directivei 2009/40/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind inspectia tehnica auto pentru autovehicule si remorcile acestora”, se arata intr-un comunicat al RAR, citat de Avocatnet.ro.

Certificatul va cuprinde informatii precum numarul de identificare al vehiculului, clasa vehicului sau numarul de kilometri parcursi la data efectuarii inspectiei, si este eliberat in limba romana.

Documentul nu inlocuieste anexa la certificatul de inmatriculare care atesta efectuarea ITP si termenul de valabilitate. „Avand in vedere ca este vorba despre un certificat armonizat stabilit printr-un act normativ UE, este necesar ca certificatul sa fie disponibil impreuna cu anexa la certificatul de inmatriculare pentru prezentare in vederea unor eventuale controale„, se arata in comunicatul RAR.

Potrivit RAR, „detinatorii de vehicule cu ITP valabil nu trebuie sa solicite in avans eliberarea acestui certificat, el urmand sa fie eliberat la efectuarea urmatoarei ITP”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...