Ce a patit fata din Timisoara care povestea cum a fost terorizata de jocul mortal Balena Albastra? Adevarul incredibil din spatele amenintarilor

TIMISOARA. Politistii au intrat pe fir in cazul unei eleve de 13 ani, din Timisoara, care a declarat ca a patruns in celebrul joc „Balena Albastra” si ar fi fost mai apoi terorizata. Politistii aveau sa sa faca o descoperire incredibila.

CITESTE SI: Politistii au descins in zona Spitalului Judetean din Timisoara! Ce s-a intamplat? 

Politistii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timis s-au autosesizat in acest caz, au cautat-o pe fata si au controlat telefonul adolescentei.

In urma verificarilor, oamenii legii aveau sa constate ca tanara isi instalase o aplicatie care ii permitea sa isi trimita singura mesaje. Practic au fost gasite niste ramasite ale acestei aplicatii, dupa ce telefonul a fost resetat, au spus pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii IPJ Timis..

CITESTE SI: Au mai ramas 3 luni. Ce se intampla cu taxiurile din Timisoara de la 1 iulie? 

Concluzia politistilor a fost ca fata si-a inscenat totul… pentru a-i convinge pe parinti sa ii cumpere un telefon nou.

Cu alte cuvinte, planul adolescentei a fost dezvaluit, iar cel mai probabil, parintii ii vor aplica o pedeapsa sa o tina minte.

Tanara de 13 ani a declarat zilele trecute reporterilor unui post de televiziune din Timisoara ca a intrat in jocul „Balena Albastra” din curiozitate, iar apoi nu a mai reusit sa scape de adminii acestui joc care ii trimiteau fel de fel de mesaje de amenintatare. Acestia au crezut-o si au difuzat un amplu material legat de cazul ei, fara ca macar sa dea un telefon la Politia Timisoara pentru a vedea daca autoritatile iau sau nu vreo masura.

Cum parintii nu au anuntat Politia, oamenii legii au decis sa se autosesizeze, insa aveau sa afle ca totul a fost o inselatorie.

UPDATE: Politistii din cadrul IPJ Timis au revenit cu precizari

Referitor la articolul publicat la data de 18 martie a.c., pe site-ul DIGI 24, „EXCLUSIV | Marturia unei fete care a vrut sa intre în jocul care împinge copiii spre tragedie”, ce relateaza povestea unei minore care ar fi fost amenintata si santajata, prin intermediul telefonului mobil, de catre administratorii unui joc online, facem urmatoarele precizari:

La data de 19 martie a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, în urma publicarii articolului mai sus mentionat, s-au sesizat si au demarat verificari pentru a stabilii circumstantele producerii incidentului.

În urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca incidentul nu a avut loc, minora simulând întreaga întâmplare cu scopul de a-si convinge parintii sa-i achizitioneze un alt telefon mobil„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Ce este jocul Balena Albastra?

”Balena” este calauza tinerilor spre moarte, intr-un joc macabru care a facut deja sute de vicime in Rusia, tari din fostul spatiu sovietic, dar si din Occident.

Jocul „Balena Albastra” presupune 50 de misiuni pe care trebuie sa le indeplineasca adolescentii, ultima fiind sinuciderea. Pentru a intra in joc, tinerii acceseaza diverse grupuri de pe retelele de socializare, in speranta ca o ”balena” va accepta sa le fie mentor, ghid si stapan.

Zilnic, ”balena” da o noua misiune. Una despre care nu ai voie sa vorbesti cu nimeni si pe care trebuie sa o duci la indeplinire, apoi sa demonstrezi ca ai facut-o, cu ajutorul unor imagini. Sarcinile sunt din cele mai variate, limitate doar de imaginatie. Sa te trezesti la ore neobisnuite, sa hoinaresti dezbracat pe strada, sa te uiti la anumite filme, automutilare, iar toate acestea culmineaza cu misiunea finala, sinuciderea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cat de batut in cap poate fi un reporter care „pune botu'” la povestile SF debitate de o fatuca de 13 ani, fara a le fi verificat in prealabil la autoritatile competente, totul in graba de a iesi primul pe piata cu o asemenea „bomba editoriala”. Se pare ca varsta intelectuala a acestora se invarte in jurul varstei persoanei intervievate.