Ce a decis Angela Merkel in legatura cu conflictul din Fasia Gaza

Cancelarul Angela Merkel si premierul israelian Benjamin Natanyahu au convenit, intr-o convorbire la telefon, ca este necesar „un armistitiu total cat mai rapid posibil”, in urma raidurilor israeliene asupra Fasiei Gaza.

Cancelarul „este de acord (sa afirme impreuna) cu premierul ca este necesar un armistitiu total cat mai rapid posibil, pentru a se evita ca sangele sa curga din nou”, a subliniat Georg Streiter, un adjunct al unui purtator de cuvant al Guvernului german, citat intr-un comunicat.

Merkel, care a discutat la telefon si cu presedintele egiptean Mohamed Morsi, a confirmat in discutia sa cu Netanyahu dreptul Israelului de a se apara si obligatia sa de a apara populatia israeliana, potrivit aceleiasi surse.

Ea l-a incurajat pe Morsi sa continue „rolul important de mediere” cu gruparile palestiniene, cu scopul ca acestea sa inceteze atacurile asupra Israelului. „Este necesar sa fie evitata o escaladare a violentei”, subliniaza Cancelaria in acest comunicat.

De asemenea, cancelarul a prezentat condoleante liderului egiptean dupa moartea a 50 de copii intr-o coliziune, sambata, intre autobuzul la bordul caruia se aflau si un tren.

Cel putin zece persoane au fost ucise sambata in cursul unor bombardamente intensive asupra Fasiei Gaza, in care a fost distrus sediul Guvernului Hamas, in timp de aproximativ 20.000 de rezervisti israelieni au fost mobilizati in unitatile lor.

De la lansarea miercuri a operatiunii militare israeliene „Pilon de Aparare”, 43 de persoane – 40 de palestinieni si trei palestinieni – au fost ucisi, iar alte 400 de persoane, dintre care 385 sunt palestinieni, au fost ranite.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.