Noutati :

CCR a decis: Legile salarizarii si cea a bugetului sunt constitutionale! Legea educatiei, amanata

28 decembrie, 2010 - 02:16 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: NATIONAL
0

Guvernul si-a asumat, pe 14 decembrie, raspunderea asupra proiectului de Lege-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si asupra proiectului de Lege privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor. Opozitia a depus motiuni de cenzura impotriva celor doua proiecte de acte normative, care insa au fost respinse in Parlament.
Curtea Constitutionala a României a mai decis, marti, sa amâne din nou, pentru 4 ianuarie 2011 solutionarea sesizarilor depuse de presedintele Senatului, Mircea Geoana, si de parlamentari ai PSD, PC si PNL impotriva Legii Educatiei.

Totodata, CCR a respins sesizarea depusa de PNL impotriva Legii de aprobare a OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, astfel ca actul normativ urmeaza sa fie transmis spre promulgare.

Curtea Constitutionala a amanat decizia pe Legea educatiei pana pe 4 ianuarie

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis amanarea luarii unei decizii in privinta Legii educatiei pana pe data de 4 ianuarie.

Aceasta lege a fost contestata la Curtea Constitutionala de presedintele Senatului Mircea Geoana, care sustine ca actul normativ a fost adoptat in mod neconstitutional.

De asemenea, CCR a primit sesizari la adresa Legea educatiei si din partea altor membri ai Opozitiei. Acestia sustin ca este neconstitutional articolul care prevede ca, pe raza unei unitati administrativ-teritoriale cu mai multe unitati de invatamant cu predare in limbile minoritatilor functioneaza cel putin o unitate scolara cu personalitate juridica, pentru fiecare limba materna, indiferent de efectivul de elevi.

Ei nu sunt de acord nici cu articolul care prevede ca in unitatile de invatamant cu predare in limbile minoritatilor unul dintre directori trebuie sa fie din randul minoritatii respective sau cel in care se spune ca ministerul poate aplica sanctiuni si in invatamantul superior, inlaturandu-se autonomia universitara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...