Noutati :

CCIAT lanseaza cea de-a 2-a etapa a Programului CLIMATE-KIC ACCELERATOR

20 septembrie, 2016 - 06:32 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura, in calitate de unic partener national al Programului Climate KIC – cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, anunta lansarea celei de-a 2-a etape a sub-programului ACCELERATOR.

CCIAT faciliteaza integrarea activitatilor in Romania si participa activ la derularea pachetelor de servicii din cadrul sub-programelor: ACCELERARE PENTRU START-UP-uri, PIONEERS INTO PRACTICE, CLIMATE LAUNCHPAD.

Climate-Kic Accelerator este cel mai mare accelerator „cleantech” din Europa pentru stagiile initiale ale startup-urilor, axat pe pregatirea acestora pentru primii investitori si clienti si sprijinirea dimensionarii corecte a afacerii.

Etapa 1-a a programului Accelerator: Dezvoltarea unui Model de Afacere Business (Business Model Development) este destinata sprijinirii firmelor in dezvoltarea si perfectarea unui model de afacere.

Etapa a 2-a: Model de Afacere – Validare & Primii clienti (Business Model Validation & First Customers), activa in 2016, ajuta firmele care au deja un model de afacere bine definit sa se indrepte spre o noua etapa: validarea si achizitia clientului.

In aceasta etapa, firmele au acces la granturi, la coaching dar si la fonduri care sa acopere alte materiale necesare dezvoltarii afacerii. Echipele se pot axa pe atragerea primilor clienti si pe un proces iterativ de validare a modelului de afaceri, in timp ce primesc sprijin continuu de la experti si mentori si participa la activitatile programului si ateliere de lucru.

Etapa a 3-a: Spre investitii si dimensionare. Aceasta ultima etapa are ca scop pregatirea unor companii cu drepturi depline pentru un viitor investitional.

Tinerii inovatori care aplica pentru etapa a 2-a a Climate-Kic Accelerator beneficiaza de coaching si formare profesionala, mentorat si networking, participare la evenimente anuale /bianuale (bootcamp), acces la partenerii Climate-Kic, sprijin financiar in valoare de pana la 15.000 euro.

Inscrieri se pot face aici.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...