CCIAT invita firmele la un eveniment de promovare a China Smart Expo 2018

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis impreuna cu Central European Trade and Logistics Cooperation Zone Budapesta (CECZ Co.Ltd) organizeaza pentru jurnalisti si firmele membre ale CCIAT un seminar de promovare a celei de-a 9-a editii a CHINA SMART EXPO, care se va desfasura la Budapesta, in perioada 31 mai – 2 iunie 2018.

Evenimentul de prezentare a CHINA SMART EXPO are loc miercuri, 11 aprilie 2018, cu incepere de la ora 12, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din P-ta Victoriei nr.3.

CHINA SMART EXPO Budapesta este unul din cele mai mari si complexe evenimente din Europa Centrala si de Est, care cuprinde expozitii, prezentari de firma, conferinte tematice si intalniri de afaceri de tip B2B, devenind astfel o platforma de intalnire a producatorilor, exportatorilor si importatorilor din China cu oameni de afaceri din tarile europene. Cifrele aferente editiei 2017 sunt o dovada a succesului de care s-a bucurat evenimentul: 300 de expozanti, 4800 de vizitatori inregistrati, 2000 de contacte de afaceri.

La editia din acest an, vor fi prezente pe o suprafata de 10.000 mp peste 500 de companii chineze din Provincia Shandong, abilitate de Ministerul Comertului din China si care detin licente de export-import in relatia cu UE.

Noutatea editiei 2018 este structurarea evenimentului in 3 mari Sectiuni – Sectiunea EXPORT, Sectiunea CULTURA si Sectiunea IMPORT.

Principalele categorii de produse din Sectiunea EXPORT sunt din domeniile: IT si electronica, industria agro-alimentara, constructii, industria auto, constructii de masini, imobiliare, textile, industria chimica, industria mobilei, echipamente si articole de uz casnic, energie din surse regenerabile.

Sectiunea CULTURA va reuni 80 de reprezentanti si delegati guvernamentali de rang inalt, iar tematica abordata vizeaza sectoarele invatamant si programe de mobilitati, turism, sport, drepturi de autor, arta.

In Sectiunea IMPORT sunt asteptate companii din tarile Europei Centrale si de Est care pot face export in domeniile: industrie alimentara, agricultura, bunuri de larg consum, altele.

In cursul anului trecut, CCIA Timis a organizat o misiune economica de vizitare a  CHINA SMART EXPO Budapesta 2017, la care au participat jurnalisti si reprezentanti a 20 de firme timisene interesate sa initieze afaceri cu parteneri din China.

Totodata, anul acesta in perioada 8 – 9 martie, la Visegrad (Ungaria), reprezentantii CCIAT au participat la „Chamber Open Day”, un eveniment destinat camerelor de comert din Europa Centrala si de Est, care a cuprins o prezentare a SMART EXPO Budapesta 2018, a economiei chineze, a modului in care se fac afaceri cu China, aspecte referitoare la transportul marfurilor catre si din China, aplicatii online de comunicare cat si o prezentare a serviciilor CECZ destinate facilitarii relatiilor comerciale cu companii din China.

Participarea este gratuita.

Informatii suplimentare la tel. 0372185244 sau 0372185247, e-mail: [email protected], Diana Pop – referent de specialitate DRE. Informatii despre expozitie sunt disponibile pe pagina web.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.