CCIAT ajuta persoanele defavorizate sa-si gaseasca un loc de munca

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener coordonator al Proiectului ”CASE – Competente Antreprenoriale SocialE”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni”, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”, organizeaza in data de 25 august 2015, intre orele 10.00- 20.00, in Salon Parc al Hotelului Continental Resort din B-dul Revolutiei 1989 nr. 5, un Targ de job-uri sociale

Evenimentul se adreseaza persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile: persoane din familii cu mai mult de doi copii sau familii monoparentale, persoane provenind din sistemul institutionalizat de protectie a copilului, femei in situatii de risc, persoane care au parasit timpuriu scoala, care locuiesc in comunitati izolate, care traiesc din venitul minim garantat, persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma.

In cadrul targului, vor participa reprezentanti a 10 Structuri ale Economiei Sociale locale (SES-uri) din Regiunea Vest care isi vor prezenta ofertele de locuri de munca disponibile. Printre acestea se vor regasi si cele trei SES-uri infiintate si gestionate de CCIA Timis: Centrul de productie materiale publicitare TIP-COMPETECH, Centrul de Kinetoterapie si Masaj “Banat” si Centrul de organizare evenimente Pro Banatica Events.

Totodata, atat expozantii cat si vizitatorii aflati in cautarea unui loc de munca pot beneficia de pachetul de servicii gratuite de informare, consiliere  si orientare profesionala.

Proiectul ”CASE – Competente Antreprenoriale SocialE” are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile pe piata muncii din Regiunile Vest si Sud-Est, atat in economia sociala cat si in economia formala.
Proiectul este derulat de CCIA Timis in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, CCIA Vrancea si Associazione Gruppo Euroconsult (Italia), partener transnational.

Rezultatele asteptate ale proiectului vizeaza consilierea, orientarea profesionala si mentoratul; furnizarea de programe de formare profesionala; infiintarea si dezvoltarea de Structuri ale Economiei Sociale; organizarea a doua targuri de job-uri in domeniul economiei sociale si a 2 caravane ale inovarii sociale; organizarea Galei Excelentei in antreprenoriat social; participarea la un schimb transnational de bune practici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...