Noutati :

CCIAT a finalizat cu succes un nou proiect. Mii de timiseni s-au calificat si au fost consiliati in cariera

26 noiembrie, 2015 - 03:24 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de beneficiar al proiectului ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si derulat in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Primaria Comunei Mosnita Noua, L&C Consulting, Integrated Consulting Group si H3000 Development Consulting Austria, anunta incheierea proiectului printr-o conferinta dedicata care va avea loc in data de 9 decembrie, cu incepere de la ora 1100, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piata Victoriei nr. 3.

Obiectivul principal al proiectului a vizat imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale din Regiunile Vest, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est si Centru, in contextul asigurarii unui suport eficient si de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole a persoanelor inactive, persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta, somerilor, managerilor si angajatilor din mediul rural, cu atentie deosebita pentru femei si tineri – viitori intreprinzatori care pot genera dezvoltare locala si oportunitati de ocupare.

Proiectul a sustinut dezvoltarea culturii antreprenoriale in zonele rurale din regiunile vizate, prin activitati de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului, programe de calificare si formare profesionala, servicii de informare, consultanta, consiliere si orientare in cariera.

Rezultatele proiectului s-au concretizat in dezvoltarea profesionala si antreprenoriala a persoanelor din grupul tinta si in dezvoltarea unei retele care sa facilitize accesul acestora la schimbul de bune practici si adaptarea la piata muncii in functie de regiune: 820 absolventi de cursuri de calificare si formare, 1050 persoane informate si consiliate.

La eveniment au fost invitati sa participe partenerii de proiect, oficiali ai administratiei publice locale si serviciilor publice deconcentrate din teritoriu care si-au adus aportul la implementarea proiectului, reprezentanti ai primariilor din comunele judetelor vizate de proiect, organizatii de formare profesionala, agentii de recrutare, alte entitati locale implicate in dezvoltare rurala, lectori, cursanti si beneficiari directi ai proiectului, mass media.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...