Noutati :

CCIA Timis si Hong Kong Trade Development Council, acord de colaborare. Firmele vor participa la o misiune economica in Asia

5 decembrie, 2018 - 06:51 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Un nou acord international, semnat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. De data aceasta, parteneriatul international a fost semnat cu HOng Kong Development Council.

Semnarea acestui parteneriat inter-institutional s-a nascut ca urmare vizitei la CCIAT a reprezentantilor Biroului de Consultanta Regionala a HKTDC din Budapesta, ce a avut ca scop prezentarea activitatii HKTDC, a calendarului anual de targuri si expozitii sectoriale, a programelor de sponsorizare dar si lansarea unei invitații pentru CCIAT de a sprijini organizarea la Timisoara, in 4 decembrie, a primului seminar de prezentare a oportunitatilor de afaceri cu Hong Kong – eveniment ce a reunit peste 70 de agenti economici.

„Pentru noi e foarte importanta aceasta vizita, pentru ca este pentru prima data cand avem o intalnire cu conducerea unei organizatii de asa un mare nivel. Si mai ales ca astazi a fost prezenta doamna director pentru Germania si Europa de Est. Vizita nu a fost doar de protocol. Am mers pana am ajuns la o agenda de lucru pentru ca deja este programata pentru anul viitor in luna aprilie o misiune economica in Hong Kong, una unde avem facilitati pentru firmele romanesti. Pentru firmele care sunt infiintate doar de 3 ani, start-up-uri, au transport si cazare gratuita la expozitia din aprilie. Pentru firmele cu vechime sunt facilitati doar la cazare si la transport se face un discount. Am reusit acest lucru pentru ca am incercat sa ne aduce aprotul la seminar si s-a vazut ca firmele din Timis sunt interesate sa patrunda pe piata din Asia si sa atragem investitiile in judetul nostru”, a spus directorul CCIA Timis, Florica Chirita.

Pe de alta parte, reprezentantii delegatiei din Hong Kong s-au aratat incantati de modul in care au decurs intalnirile din Timisoara si asteapta firmele din judet in vizita in Hong Kong, pentru a cauta oportunitatile de afaceri potrivite fiecarui domeniu de activitate.

„Este prima data cand vizitez Timisoara. Sunt foarte impresionata de oamenii pe care i-am intalnit. Sunt foarte educati si sunt foarte dornici sa isi dezvolte piata peste hotare si sa exploreze oportunitatile de afaceri. Sper ca dupa aceasta vizita vom avea mai multe colaborari cu judetul si orasul, si astept sa organizez o vizita a companiilor si oamenilor de afaceri din Hong Kong, unde sa isi prezinte si sa exploreze oportunitatile de afaceri”, a declarat Priscilla Yeung, director Germania&Europa Centrala Hong Kong Trade Developement Council.

In discutia ce a precedat semnarea conventiei de colaborare, a fost convenita si o agenda de lucru comuna care prevede participarea firmelor timisene la o misiune economica de vizitare a unui targ sectorial din Hong Kong, in aprilie 2019, si organizarea unui forum de afaceri bilateral la CRAFT, in Sem. II 2019. Firmele timisene, cu prioritate start-up-urile si IMM-uri, vor putea beneficia de programele de sponsorizare oferite de HKTDC ce contin o serie de facilitati si gratuitati (cazare 3 nopti), transport VIP, altele.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...