Noutati :

CCIA Timis, prezenta la aniversarea Programului Virtual Power Plant

7 martie, 2019 - 03:19 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. In calitate de partener oficial in Romania al Programului Climate KIC, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Cristina BaDULESCU, coordonator program, a participat la invitatia partenerului MI6 (Societatea Maghiara de Inovare si Eficienta Nonprofit Ltd) la aniversarea Programului Virtual Power Plant, desfasurata in cursul zilei de 6 martie 2019, la Parlamentul din Budapesta, in prezenta Presedintelui Ungariei, dr. János Áder si a doamnei  dr. Katalin Szili, fosta presedinta a Parlamentului maghiar.

Au participat peste 200 de reprezentanti ai mediului public si privat din Ungaria, institutii de invatamant, municipalitati, firme.

„Suntem increzatori in viitoarea colaborare in cadrul Climate KIC si in simbolica „Foundation Stone” inmanata, ce simbolizeaza implicarea noastra pentru reusita acesteia. Virtual Power Plant, un proiect Climate KIC, va incepe implementarea in Romania incepand cu luna martie 2019″, este mesajul transmis din Palatul Parlamentului de Cristina Badulescu.

MI6 – Societatea Maghiara de Inovare si Eficienta Nonprofit Ltd. este un actor determinant in politicile de sprijinire a eficientei energetice si energiei verzi din Ungaria. In ultimii ani, MI6 si-a extins activitatile in strainatate, fiind recunoscuta de partenerii internationali si de Comisia Europeana.

Virtual Power Plant (VPPP) este un program de eficienta energetica, in cadrul caruia a fost construita cea de-a a mare centrala electrica din Ungaria. VPPP a realizat proiecte in valoare de 10 milioane de euro destinate sprijinirii politicii guvernamentale privind eficienta energetica si energia regenerabila.

Reamintim ca Programul CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, format din companii dinamice, institutii academice de renume si sectorul public. Climate KIC este una dintre Comunitatile Cunoasterii si Inovarii (KIC) creata in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene a carui misiune este de a crea crestere durabila. Este vorba despre integrarea educatiei, antreprenoriatului si inovatiei avand ca rezultat transformarea creativa a ideilor in produse sau servicii viabile din punct de vedere economic si care sa atenueze schimbarile climatice.

***

Informatii suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: [email protected], Cristina Badulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.
www.climate-kic.orgInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...