Noutati :

CCIA Timis pregateste noi serii de cursuri pentru luna septembrie

28 august, 2018 - 09:15 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza in cursul lunii septembrie 2018 doua noi serii de cursuri: Responsabil de mediu si Manager de Proiect.

Responsabil de Mediu (COD COR 325710)

Activitatea desfasurata de responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de masuri pentru rezolvarea problemelor de mediu, imbunatatirea performantelor de mediu ale organizatiei.

Tematica:
– Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incat sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniul gestionarii deseurilor;
– Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului;
– Aplicarea procedurilor de calitate;
– Gestionarea cerintelor legale de mediu;
– Elaborarea programului de management de mediu;
– Monitorizarea factorilor de mediu;
– Realizarea auditului intern;
– Supravegherea activitatii pentru prevenirea efectelor provocate de situatiile de urgenta;
– Raportarea activitatii de mediu;
-Elaborarea documentatiei sistemului de management de mediu.
Adresabilitate: Cursul se adreseaza tuturor celor interesati sa gestioneze procese de mediu si agentilor economici care genereaza deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii nr.211/25.11.2011, art.22, alin.3, detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri “au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”.
Perioada: 10 – 19 septembrie 2018
Lector: Alina Lavinia CaLUsERU
Taxa de participare: 800 lei / pers.

Manager Proiect (COD COR 242101)

Obiectivele programului de formare

Cursul se adreseaza persoanelor cu studii superioare si acopera tematica necesara pentru ocuparea unui post de Manager de Proiect, indiferent de tipul proiectului sau locul de munca al persoanei nominalizate sa indeplineasca aceasta functie.

Cursul isi propune sa pregateasca specialisti pentru a coordona realizarea si implementarea proiectelor cu finantare europeana, adresandu-se, totodata, si tuturor celor care doresc sa-si dezvolte abilitati practice, utile pentru rezolvarea problemelor specifice managementului proiectelor.

Adresabilitate

Cursul se adreseaza tuturor celor care doresc sa acumuleze cunostinte si abilitati in domeniul managementului de proiect. in special, trainingul se va axa pe conceperea si implementarea proiectelor finantate atat din domeniul public cat si din cel privat. Cursul va trata modalitatile de redactare a unui proiect si tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor.
Perioada: 17 septembrie – 2 octombrie 2018.
Lector: Monica MIsCa
Taxa de participare: 1000 lei / pers.

Membrii CCIAT beneficiaza de 10% reducere, cf. Ghidului Serviciilor.

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

IMPORTANT!

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor autorizate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari, impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobandite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din Romania, conform OG nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobandi recunoastere internationala.
Conform Codului Fiscal art. 21, alin 2 lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.

***
Informatii si inscrieri: Directia Formare si Perfectionare Profesionala a CCIA Timis
Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110
Persoana de contact: Ana Maria Luca, consultant cameral
Tel. 0256 219 173 , 0724604132
e-mail: [email protected]Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...