Noutati :

CCIA Timis pregateste noi serii de cursuri pentru finalul acestui an

31 august, 2019 - 11:40 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza noi serii de cursuri acreditate, dupa cum urmeaza:

SPECIALIST IN MANAGEMENTUL DESEURILOR in conformitate cu Legea nr. 211/2011 modificata (Cod COR: 325713)
Perioada: 30 septembrie- 9 octombrie 2019 (luni – vineri, intre orele 17.00-21.00)

Taxa de participare: 1000 lei / pers.
Se acorda 10% reducere pentru membrii CCIAT si 10% reducere pentru persoanele care au participat la cursul de Responsabil de mediu organizat de CCIAT. Reducerile nu se cumuleaza.
Scopul cursului: Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incât sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniu.

Adresabilitate: Cursul se adreseaza agentilor economici care genereaza deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii 211/25.11.2011, Art.22, alin.(3), detinatorii / producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri “au obligatia sa desemneze o persoana din rândul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin. 4, “Persoanele desemnate prevazute la alin.(3) trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.

Atentie: Nedesemnarea unei persoane cf. Art. 22, alin.3, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 la 30.000 lei!

Tematica cursului:
– Regimul deseurilor – prevederi legislative, organizarea actelor normative in domeniu. Obligatii legale in sarcina agentilor economici: OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului; Legea nr.211/2011 privind regimul deseurilor; HG nr.856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor;HG nr.1061/2008 privind transportul deseurilor periculoase si nepericuloase pe teritoriul României; HG nr.621/2005 privind gestionarea ambalajelor si deseurilor de ambalaje; Gestionarea anumitor categorii de deseuri reglementate prin acte normative speciale: uleiuri uzate, baterii si acumulatori uzati, deseuri de echipamente electrice si electronice, gestionarea deseurilor rezultate in urma procesului de obtinere a materialelor lemnoase; Raportari.
– Solutii practice pentru conformarea agentilor economici cu cerintele legislatiei de mediu in domeniul deseurilor. Evitarea sanctiunilor: Trasabilitatea deseurilor; Studii de caz concrete; Formele raspunderii juridice in dreptul mediului; Sanctiuni contraventionale. Cuantumul amenzilor. Evitarea sanctiunilor.

FORMATOR – Cod COR 242401
Perioada: 16 septembrie – 25 octombrie 2019 (luni – vineri, intre orele 16.30- 20.30)
– Pregatire teoretica: 16-27 septembrie
– Pregatire practica: 30 septembrie-25 octombrie (proiect individual).
Taxa de participare: 1.000 RON (achitabil in doua rate ca persoana fizica). Se acorda 10% reducere pentru membrii CCIA Timis.
Obiectiv: Pregatirea persoanelor pentru ocupatia de Formator, obtinerea certificarii dând dreptul la practicarea acestei meserii.

Adresabilitate
Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane:
– Persoanelor care doresc sa ofere in conditii legale cursuri si traininguri (calificare, recalificare, dezvoltare personala, dezvoltare de competente), emitând diplome recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei;
– Persoanelor care ofera in cadrul firmei, in conformitate cu atributiile de serviciu, programe de formare (protectia muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de munca);
– Persoanelor care doresc sa se dezvolte personal, prin dobândirea de abilitati si competente, pentru transmiterea corecta si eficienta a unor mesaje catre terti;
– Persoanelor din departamentul de Resurse Umane / Lectori interni.

La finalul cursului, participantii vor sti:
– sa identifice necesitatile de instruire;
– sa foloseasca limbajul verbal/ nonverbal/paraverbal in favoarea lor;
– sa administreze situatii dificile de livrare (ex. grupe de cursanti neinteresati de invatare);
– sa aleaga informatia relevanta pentru obiectivele de instruire;
– sa construiasca activitati care sa duca la indeplinirea obiectivelor de instruire;
– sa faciliteze invatarea pe parcursul si dupa finalul programului de prezentare/instruire;
– sa evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante;
– sa faca rapoarte de instruire relevante pentru o companie;
– sa organizeze programele de prezentare/instruire.

***
Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si de Ministerul Educatiei Nationale. Certificatele impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobândite au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din România, conform O.G. nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobândi recunoastere internationala.

Conform Codului Fiscal Art. 21, alin. 2, lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.
Diplomele si certificatele se elibereaza in max. 30 de zile de la absolvirea cursului.
Informatii si inscrieri: Directia Formare si Perfectionare Profesionala, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0720444121, 0256-294922, e-mail: [email protected], [email protected], Adriana Les – coordonator curs.

Informatii detaliate despre cursuri sunt disponibile pe site-ul CCIAT www.cciat.ro si pe pagina de Facebook a CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...