Noutati :

CCIA Timis organizeaza o noua serie de cursuri de Auditor Intern al Sistemului de Management al Calitatii

29 septembrie, 2016 - 01:57 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala, in colaborare cu S.C. QUALITARIUM S.R.L. Timisoara, organizeaza in perioada 10 – 14 octombrie 2016 (de luni pana vineri, intre orele 1630-2030), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cursul de “AUDITOR INTERN AL SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITatII” (COR 214130).

Cursul se adreseaza personalului care coordoneaza sau participa la evaluarea prin audit a sistemului de management al calitatii din cadrul firmelor care intentioneaza, sunt in curs de implementare sau au implementat un sistem de management al calitatii conform ISO 9001:2015 – instrument eficient de optimizare a proceselor interne, respectiv de castigare a increderii clientilor. Cursul prezinta explicit cerintele noului standard ISO 9001:2015.

Auditorul in domeniul calitatii se ocupa, in principal, cu planificarea procesului de audit, colectarea si structurarea informatiilor specifice procesului de audit, analiza si aprecierea conformitatii si eficacitatii sistemului de management al calitatii, examinarea documentelor referitoare la sistemul de management al calitatii, intocmirea documentelor specifice procesului de audit.

Un manager fara audit este ca un operator fara instrument de masurare. Auditurile calitatii ajuta managementul de varf al organizatiei sa ia deciziile necesare, respectiv, sa aloce adecvat resursele in vederea imbunatatirii performantei, a optimizarii rezultatelor, prin evidentierea punctelor forte si punctelor slabe ale organizatiei.

Auditul calitatii constituie un mod adecvat de evaluare a sistemului de management al calitatii existent si trebuie inteles de catre toate partile implicate ca un proces instructiv si constructiv. Auditul calitatii nu are drept scop blamarea organizatiei sau pedepsirea personalului auditat. Auditul calitatii nu cauta vinovati, ci dovezi obiective (nu impresii) privind oportunitatile de imbunatatire a sistemului de management al calitatii.

Tematica cursului:
1. Notiuni generale privind calitatea
2. Principiile managementului calitatii
3. Prezentarea detaliata a cerintelor noului standard ISO 9001:2015
4. Auditul calitatii
4.1 Audituri interne – definitii, obiective
4.2 Clasificarea auditurilor
4.3 Etapele auditului intern
4.4 Selectarea auditorilor
4.5 Responsabilitatile personalului implicat in auditul intern
4.6 Tehnici de comunicare
4.7 Recomandari pentru auditat

Aplicatii practice:

– Elaborarea unui program anual de audituri;
– Elaborarea unui plan de audit;
– Elaborarea unui chestionar de audit pentru un proces descris intr-o procedura data;
– Identificarea si documentarea unor neconformitati din exercitii date;
– Efectuarea unei simulari de audit de sistem (sedinta de deschidere, auditare propriu-zisa, sedinta de sinteza, sedinta de inchidere, elaborarea raportului de audit).

Chestionare de evaluare a eficacitatii instruirii:

– Chestionar privind cerintele ISO 9001:2015;
– Chestionar privind auditul calitatii conform ISO 9001:2015 si ISO 19011:2011.

Taxa de participare este de 1.000 lei, iar persoanele fizice pot achita taxa in doua rate. Membrii CCIAT beneficiaza si de data aceasta de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor. Iar persoanele care au absolvit cursul „Specialist in domeniul calitatii” in cadrul CCIAT beneficiaza de o reducere de 20%.

Certificatele obtinute la absolvirea cursului au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Diplomele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...