Noutati :

CCIA Timis organizeaza noi serii de cursuri. Domeniile in care te poti specializa

5 aprilie, 2018 - 01:47 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza, in cursul lunii aprilie 2018, urmatoarele noi serii de cursuri:

Responsabil de mediu (Cod COR 325710)
Perioada: 23 aprile – 4 mai 2018 (de luni pana vineri, intre orele 17 si 21)
Locatie: Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Cursul se adreseaza persoanelor din unitatile a caror activitate are impact asupra mediului.
In conformitate cu Legea nr.211 / 25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii / producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri „au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”.

Tematica cursului:
– Evaluarea impactului de mediu generat de activitatile desfasurate de companie;
– Pasii de urmat in cazul aplicarii pentru o autorizatie / aviz de mediu;
– Planificarea si evaluarea unui audit intern;
– Modul de realizare a unui program de management de mediu;
– Proiectarea unui plan de monitorizare si interpretarea rezultatelor inregistrarilor;
– Modul de organizare si de coordonare a departamentului de protectie a mediului;
– Coordonarea trasabilitatii deseurilor periculoase si nepericuloase din cadrul companiei;
– Proiectarea planului de prevenire a poluarii accidentale;
– Organizarea unui plan de instruire;
– Modul in care se elaboreaza raportarile de mediu;
– Identificarea de strategii de sustenabilitate, avantaj major pentru dezvoltarea durabila a companiei.
Formator: Lavinia-Alina Caluseru
Taxa de participare: 800 RON.

IMPORTANT!
Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Certificatele, impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobandite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din Romania, conform O.G. nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobandi recunoastere internationala.
Conform Codului Fiscal Art. 21, alin. 2, lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.

***
INTRASTAT
Perioada: 26 aprile 2018 (orele 10 – 17)
Locatie: Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Cursul vizeaza evitarea sanctiunilor pentru nerespectarea Legii nr.422/2006 si asigurarea corectitudii datelor ce se transmit catre Institutul National de Statistica.

Aceasta sesiune de instruire ajuta la intelegerea importantei statisticilor de comert intracomunitar, atat pentru economia Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene, cat si pentru Uniunea Europeana in ansamblu, la indeplinirea obligatiilor legale, la intelegerea modului de utilizare a informatiilor disponibile despre schimburile intracomunitare de bunuri pentru completarea declaratiei statistice INTRASTAT.
Formator: Anca Venera DIACONU
Taxa de participare: 400 RON +TVA

***
Certificatele se elibereaza in max. 30 de zile de la absolvirea cursului, iar membrii CCIAT beneficiaza de 10% reducere din costul cursurilor, conform Ghidului Serviciilor.

***

Informatii si inscrieri la tel. 0256/294922, e-mail: [email protected] sau la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110.

Persoana de contact: Cecilia Mates, coordonator curs.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...