Noutati :

CCIA Timis ofera servicii in domeniul protectiei proprietatii industriale. Despre ce e vorba?

25 martie, 2017 - 02:48 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Creat la initiativa si cu sprijinul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, Centrul Regional de Promovare a Proprietatii Industriale Timis care functioneaza in structura CCIAT ofera reprezentantilor mediului economic, dar si tuturor celor interesati, servicii de informare si consultanta de specialitate, dupa cum urmeaza:

– Informare in vederea completarii cererii de brevet de inventie, marci si indicatii geografice, desene si modele;
– Promovarea si sustinerea dreptului de protectie a proprietatii industriale si a serviciilor oferite de catre Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci;
– Sprijin in organizarea de seminarii, manifestari expozitionale, saloane de inventica, dedicate drepturilor de proprietate industriala;
– Acces la serviciul “Plicul cu idei”, prin intermediul caruia pot fi depozitate si pastrate in siguranta, in regim nepublic, de catre OSIM, documente depuse de creatori, persoane fizice/juridice, cuprinzand lucrari si creatii din cele mai diverse domenii care nu pot fi protejate prin legislatia in vigoare privind proprietatea industriala, dreptul de autor si drepturile conexe.

Centrul ofera servicii de consultanta primara:
– in redactarea cererilor de inregistrare a brevetelor de inventii, marcilor si indicatiilor geografice, desenelor si modelelor industriale;
– pentru depunerea cererilor de brevet, marca, cat si ale desenelor/modelelor industriale catre OSIM;
– cercetare documentara;
– cautare in bazele de date (marci, brevete, desene si modele industriale).

Membrii CCIA Timis beneficiaza de REDUCERE la aceste servicii.

Scopul Centrului este de a oferi si efectua la cerere o gama larga de servicii descentralizate, prin care disemineaza informatii publice legate de proprietatea industriala, sensibilizeaza comunitatile la nivel local asupra necesitatii protectiei obiectelor proprietatii industriale, influenteaza cresterea numarului cererilor de brevet, cererilor de inregistrare marca sau desene si modele industriale.

Transformarea mentalitatii conduce la dezvoltarea industriala, in conditiile unui climat concurential loial, impiedicandu-se astfel incalcarea drepturilor exclusive ale titularilor drepturilor de proprietate industriala, prin impunerea unor forme de colaborare noi: contracte de cesiune, de licenta, de leasing, de franchisa.

Centrul Regional de Promovare a Protectiei Proprietatii Industriale Timis functioneaza la sediul CCIAT din Pta Victoriei nr 3, cam. 10. Iar programul de lucru este de luni pana vineri, intre orele 8 – 16.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...