CCIA Timis ofera facilitati pentru idei de afaceri inovatoare

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis este singurul partener oficial din Romania al Programului Climate-KIC, principala initiativa de inovare climatica a Uniunii Europene si cel mai mare parteneriat public-privat pentru inovare din Europa, axat pe atenuarea si adaptarea la schimbarile climatice.

In aceasta calitate, prin Programul de Incubare / Accelerare, CCIAT ofera sprijin start-up-urilor inovative in planificarea afacerii, in tehnici de prezentare si negociere si alte abilitati de afaceri.

Se ofera acces la reteaua internationala Climate KIC (masterclass-uri europene, oportunitati de expunere la nivel global), precum si sprijin financiar direct (grant) de pana la 20.000 euro, pentru a facilita transpunerea unei idei in viata reala.

In acest sens, CCIAT invita antreprenori motivati, care au o idee de afaceri inovatoare si / sau fac dovada de utilizare a unei tehnologii de ultima generatie, cu un puternic impact climatic.

Ideile de afaceri trebuie sa fie bine conturate, inovatoare si sa aiba legatura cu tematica schimbarilor climatice: servicii noi, produse noi, tehnologii noi, verzi, reciclabile etc.

Programul de Incubare / Accelerare functioneaza similar unui incubator / accelerator de afaceri, in sensul ca un individ (sau o echipa) cu o idee buna, sa ajunga ca intr-un termen scurt (aprox. 1 an) sa dezvolte o afacere competitiva pe piata.

Programul cuprinde trei etape (nivele) care se parcurg succesiv si prin care se triaza ideile de business:

* Prima etapa este un bootcamp de 5 zile la Budapesta, in septembrie 2015, unde vor avea loc cursuri si workshop-uri intensive pe tematici generale de business (management, marketing, distributie, planuri de afaceri, investitori, piata etc.);

* Cea de-a doua etapa inseamna realizarea unui plan de actiune personalizat si care presupune mentorat, coaching, vizite de studiu etc.;

* In ultima etapa are loc testarea efectiva pe piata a ideii si identificarea / atragerea  de investitori.

Cele mai bune idei vor primi un grant de 20.000 euro.

Participarea in toate etapele este gratuita (transport, cazare, masa).

Intreg programul se desfasoara in limba engleza.

Inscrierea in program reprezinta o scurta descriere a ideei inovatoare.

Termen limita: 10 august 2015.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...