Noutati :

CCIA Timis lanseaza o noua serie a cursului acreditat de arhivar

29 iulie, 2018 - 11:38 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. „Vorbind de formare profesionala, in cursul primului semestru al anului 2018, CCIAT a organizat 29 cursuri, din care 24 cursuri acreditate ANC si 5 cursuri neacreditate, la care au participat 372 cursanti. Un numar de 146 persoane provenite de la firme membre ale CCIAT au beneficiat de reduceri intre 10%-20%. Vom continua si in lunile urmatoare sa organizam cursuri cerute de mediul de afaceri timisean, dintre care si cel de Arhivar care este obligatoriu, conform legislatiei in vigoare”, declara Florica CHIRITA, Presedinte Executiv CCIAT.

In acest sens, Directia Formare si Perfectionare Profesionala a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza o noua serie a cursului de ARHIVAR (Cod COR: 441501).
Conform Art. 31 din Legea Arhivelor Nationale nr.16/1996, fiecare organizatie publica sau privata are obligatia sa isi organizeze un compartiment de arhiva, administrat de personal calificat.

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Diplomele se elibereaza in maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Programul de formare se adreseaza persoanelor (minim studii medii) care fie ocupa functia de arhivar sau indeplinesc atributii pe linie de arhiva la nivelul unei organizatii si doresc sa-si actualizeze cunostintele si/sau sa-si perfectioneze pregatirea profesionala, fie persoanelor care doresc sa-si dezvolte competente in acest sens, sub indrumarea formatorilor in domeniu. Programul de formare este proiectat sa satisfaca atat cerintele institutionale de formare continua si dezvoltare de competente cat si nevoile individuale de pregatire in domeniu, in concordanta cu legislatia si standardele in vigoare.

Competente dobandite la finalizarea cursului:
– Redactarea nomenclatorului arhivistic;
– Gestionarea fondului documentar;
– Prelucrarea documentelor;
– Utilizarea informatiilor din documente;
– Consevarea arhivei in depozit.

Perioada de desfasurare a cursului este intre 20 august si 14 septembrie 2018 (de luni pana vineri intre orele 16 si 21; 2 saptamani teorie + 2 saptamani practica, cu realizarea unei lucrari sub indrumarea lectorului).

Loc de desfasurare este Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.
Lector: Mihaela Georgiana GaLBENUs, absolventa a Facultatii de Arhivistica, Academia de Politie Al. I. Cuza Bucuresti.

Pretul cursului este 1000 lei / pers, iar membri CCIA Timis beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor.
***

Informatii suplimentare si inscrieri la Directia Formare si Perfectionare Profesionala a CCIAT – Centrul Regional de Afaceri din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, tel. 0720444121, e-mail: [email protected], Tania Avramov – Manager DFPP.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...