CCIA Timis la ceas aniversar – o istorie cu doua inceputuri

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza in data de  6 martie 2015, cu incepere de la ora 11.00, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, un eveniment dedicat Aniversarii a 25 de ani de la reluarea activitatii CCIAT, 165 ani de la infiintare si 10 ani de la inaugurarea Centrului Regional de Afaceri Timisoara

MARTIE este o luna de referinta in istoria camerei de comert timisene
camera-de-comert-timisoara
In 18 martie 1850, imparatului Franz Josef I incuviinteaza proiectul de infiintare a camerelor de comert pe teritoriul Imperiului Austriac iar, mai apoi, in 26 martie 1850 aproba prin Patenta Imperiala infiintarea Camerei de Comet Timisoara pentru Provincia Voivodina si Banat.

Dupa Revolutia din Decembrie 1989 de la Timisoara, in 7 martie 1990, un grup de initiativa provenit din Biroul de Relatii Externe al CFSN Timis convoaca adunarea generala a reprezentantilor mai multor intreprinderi industriale si comerciale din judetul Timis. Adunarea Generala hotaraste cu unanimitate de voturi reinfiintarea CCI Timisoara ca si continuatoare de drept a celei din 1850, avand ca temei aprobarea din 23 ianuarie 1990 a Primului Ministru al Romaniei din aceea perioada – Petre Roman.

Astfel, CCIAT este  prima camera de comert  teritoriala din Romania care isi reia activitatea ca si organizatie specifica si reprezentativa a mediului economic local.

Anul 2015 inseamna si 10 ani de la intrarea in functiune a Centrului Regional de Afaceri Timisoara (CRAFT) al CCIAT, unul din cele mai importante edificii ale mediului de afaceri din vestul tarii.

Topul firmelor CCIAT 2014 (42)

La evenimentul aniversar, au fost invitati toti cei care si-au adus aportul la reinfiintarea CCIAT, cei care au condus destinele Camerei timisorene din 1990 si pana astazi – membri ai Grupului de initiativa si ai primului Consiliu de Administratie al CCIT, Presedinti, vicepresedinti si directori generali ai CCIAT, angajati CCIAT, firmele membre ale CCIAT din 1990 cat si cei care contribuie in prezent la bunul mers al acesteia, in beneficiul comunitatii de afaceri timisene – administratia publica locala, corp diplomatic acreditat la Timisoara, mediu academic, institutii de arta si cultura, mass media.

Program

Locatie: CRAFT, Sala Polivalenta

Ora 11.00 – Ceremonia aniversara

Moment muzical oferit de Fanfara Garnizoanei Timisoara
Cuvant de bun venit al conducerii CCIAT
Mesaj al i.P.S. Mitropolitul Banatului
Prezentare momente semnificative din istoria CCIAT
Mesaje aniversare – oaspeti de onoare, oficiali
Testimoniale / Luari de cuvant ale participantilor
Decernarea diplomelor si insemnelor aniversare
Ad multos annos – Corul Facultatii de Teologie a Universitatii de Vest Timisoara
Vizitarea expozitiei aniversare „De la trecut, prin prezent spre viitor”

Ora 14.00 – Cupa de sampanie, Cocktail

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.