Noutati :

CCIA Timis incepe inscrierile pentru sesiunea 2019 a Sub-programului ‘Pioneers into Practice’

18 martie, 2019 - 09:59 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. In calitate de partener oficial in Romania al Programului CLIMATE KIC pentru perioada 2014-2020, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis anunta inceperea inscrierilor pentru sesiunea 2019 a Sub-programului “Pioneers into Practice”.

Pioneers into Practice este un program educational cu o componenta de mobilitate care ofera expertilor din domenii legate de schimbarile climatice o experienta in tranzitia catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon, printr-o combinatie de invatare bazata pe practica si ateliere de lucru.

Pionierii beneficiaza de stagii la sediul entitatilor gazda – organizatie non-guvernamentala, intreprindere mica sau mijlocie, firma multinationala, universitate sau institut de cercetare – din una din tarile participante in program: Bulgaria, Cipru, Estonia, Finlanda, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Slovenia, Slovacia, Cehia, Spania si Ungaria. Stagiul de practica va avea o durata de 4 – 6 saptamani, in intervalul septembrie – octombrie 2019.

Pornind de la una dintre ideile programului Climate Kic „Get out of your comfort zone and make innovation happen!”, CCIA Timis asteapta candidaturile tinerilor pentru sesiunea 2019.

Detalii despre program, locatii disponibile, calendar de evenimente, modalitatea de inscriere sunt disponibile AICI.

Termenul limita de inscriere este 11 aprilie 2019.

Reamintim ca Programul CLIMATE KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, format din companii dinamice, institutii academice de renume si sectorul public. Climate KIC este una dintre Comunitatile Cunoasterii si Inovarii (KIC) creata in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene a carui misiune este de a crea crestere durabila. Este vorba despre integrarea educatiei, antreprenoriatului si inovatiei avand ca rezultat transformarea creativa a ideilor in produse sau servicii viabile din punct de vedere economic si care sa atenueze schimbarile climatice.

In cursul anului trecut, „pionierii” au participat la o serie de actiuni 2 workshop-uri la sediul CCIAT, 16-18 mai si 13-14 noiembrie; 1 worshop international la Edinburgh, 31 octombrie; intalnirea partenerilor la Lisabona, 12-13 decembrie si ceremonia de acordare a certificatelor de participare, la sediul CCIAT, 17 decembrie.

***

Informatii suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: [email protected], Cristina Badulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.
www.climate-kic.orgInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...