Noutati :

CCIA Timis face inscrieri la ultimele serii de cursuri gratuite pentru persoanele din mediul rural! Cand incep specializarile?

18 septembrie, 2015 - 04:12 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

 

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, partener coordonator al proiectului ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, face inscrieri pentru ultima serie de cursuri gratuite destinate persoanelor din mediul rural.

Intre 21 si 25 septembrie, 2015, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timisoara (Bd. Eroilor de la Tisa nr.22), vor avea loc urmatoarele cursuri:

Competente antreprenoriale – se adreseaza celor care doresc sa infiinteze o afacere pe cont propriu (plan de afacere, surse de finantare etc.);

Curs de competente IT – curs de initiere in folosirea calculatorului care se adreseaza oricarei persoane care doreste sa deprinda competentele de utilizare a tehnicii de calcul sau care doreste sa-si dezvolte competentele de comunicare si operare moderna a informatiilor (Word, Excel, PowerPoint, alte aplicatii).

La cursurile gratuit oferite de CCIAT se pot inscrie someri, someri tineri, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, angajati in orase dar cu domiciliul in mediul rural si persoane inactive care au studii medii, cu diploma de bacalaureat.

Cursurile sunt acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Pentru persoanele care au domiciliul la mai mult de 50 km de Timisoara se asigura si cazare.
Iar toti cei care participa la cursuri primesc si o masa pe zi.

Absolventii cursurilor vor fi invitati la Targuri de locuri de munca si vor beneficia de sprijin pentru angajare din partea CCIAT, care a initiat discutii cu firme care au nevoie de aceste meserii si cu agentii de recrutare. In plus, expertii CCIAT ofera, gratuit in cadrul proiectului, consiliere privind orientarea in cariera.

Cursurile mentionate vor fi reluate pe parcursul lunilor octombrie si noiembrie 2015.
Proiectul vizeaza imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale, in contextul asigurarii unui suport eficient si de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...