Noutati :

CCIA Timis deruleaza un proiect pilot de economie circulara

3 februarie, 2019 - 05:01 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. In calitate de partener in Romania al Programului Climate KIC, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in colaborare cu parteneri Climate KIC din Italia si Spania, deruleaza un proiect pilot de economie circulara, care va cuprinde workshop-uri si cursuri la Timisoara, cu implicarea tuturor actorilor locali.

Proiectul a inceput in luna decembrie 2018 si are o durata de 3 luni.

Workshopul pilot de formare in domeniul economiei circulare este destinat intreprinderilor din sectorul automotive si industria electronica din Romania.

Evenimentul are loc in zilele de 11-12 si 22 februarie 2019, intre orele 09.00 – 17.00, la sediul CCIA Timis din Piata Victoriei nr.3.

Cursurile vor fi sustinute de experti si specialisti locali si straini si se desfasoara in limba engleza.
Scopul formarii este de a sprijini companiile si organizatiile sa inteleaga principiile care stau la baza economiei circulare si, mai important, sa invete sa furnizeze servicii si activitati utilizand metodele economiei circulare. Acest lucru le va ajuta sa devina mai eficiente, sa isi reduca costurile, sa aduca plusvaloare si sa reduca impactul asupra mediului.

Formarea are rolul de a schimba modul de operare al oamenilor, facandu-i mai constienti de utilizarea resurselor, de generarea deseurilor, de consumul de energie si de crearea de planuri de actiune „circulare”.

Participarea este gratuita.

Este necesar ca participantii sa detina functii de asa natura incat sa poata produce schimbarea de mentalitate si sa aduca plus-valoare, prin aplicarea principiilor economiei circulare, de exemplu (dar nu limitat la): ingineri de proces, ofiteri de mediu, proiectanti de produse, responsabili de inovare, manageri de afaceri.

Termen de inscriere: 1 februarie 2019.
Inregistrarea se poate face si online, AICI.

Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbarilor climatice, format din companii dinamice, institutii academice de renume si sectorul public. Climate KIC este una dintre Comunitatile Cunoasterii si Inovarii (KIC) creata in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene a carui misiune este de a crea crestere durabila. Este vorba despre integrarea educatiei, antreprenoriatului si inovatiei avand ca rezultat transformarea creativa a ideilor in produse sau servicii viabile din punct de vedere economic si care sa atenueze schimbarile climatice.
***

Informatii suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: [email protected], Cristina Badulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...