CCIA Timis a inceput ultima etapa a proiectului de profesionalizare a angajatilor

TIMISOARA. CCIA Timis a demarat ultima etapa a Proiectului “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI in Regiunea Vest”, avand ca obiectiv prioritar facilitarea accesului angajatilor la programe de formare profesionala care sa conduca la imbunatatirea statutului profesional si a conditiilor de munca si, in consecinta, la cresterea competitivitatii firmelor.

Proiectul se adreseaza angajatilor IMM-urilor din Regiunea Vest care se incadreaza in sectoarele economice identificate conform SNC si SNCDI pentru activitati de formare profesionala de initiere, (re)calificare, perfectionare si specializare, astfel incat acestia sa se adapteze mai usor la schimbarile de pe piata muncii si din domeniul in care activeaza.

Prin activitatile derulate, au fost indeplinite cu succes obiectivele asumate prin proiect.

Astfel, 160 de persoane angajate in sectoarele economice vizate au urmat cursuri de profesionalizare in specialitatile: lucrator in comert (28 pers.), cofetar-patiser (28 pers.), responsabil de mediu (52 pers. x 2 grupe), expert accesare fonduri europene si structurale (24 pers.), contabil (28 pers.). Dintre acestea, cursurile de responsabil de mediu si contabil sunt inca in derulare.

De asemenea, 12 companii beneficiaza de asistenta in elaborarea si implementarea unor strategii de dezvoltare a resursei umane proprii, adaptate la dinamica sectoarelor din care fac parte.

Efectul pozitiv, pe termen lung, urmarit prin atingerea obiectivelor proiectului, consta in crearea unei mase critice in populatia angajata din Regiunea Vest calificata, perfectionata si specializata care sa asigure, in perioada post implementare, un climat concurential potrivit obiectivelor de dezvoltare regionala asumate si o preocupare reala pentru dezvoltarea personala si a unei atitudini pozitive fata de munca.

Reamintim ca proiectul este finantat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritara 3: “Locuri de munca pentru toti” si este derulat de CCIA Timis in calitate de lider de proiect in parteneriat cu Universitatea Politehnica Timisoara si Expert Consulting.

***

Informatii suplimentare la tel: 0732-185.285, e-mail: [email protected], Daiana Mirela BUZATU – Manager de proiect.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...