Opinia Timisoarei

Cazurile de imbolnavire cu coronavirus nu vor aparea in momentul inceperii scolilor, ci dupa 2-3 saptamani sau o luna. Sfaturile medicului Cristian Oancea de la Timisoara pentru parinti si bunici

TIMISOARA. Inceperea scolii ii ingrijoreaza pe medicii aflati in prima linie a luptei impotriva COVID. Acestia se tem de transmiterea coronavirusului de la copii la parinti si bunici. Doctorii atrag atentia ca nu vor exploda cazurile in primele zile, ci abia la 2-3 saptamani de la deschiderea noului an scolar.

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, face un nou apel la responsabilitate.

Este foarte greu acasa, si cu cat e copilul e mai mic… Nu-l poti tine izolat intr-o camera… Copiii isi fac temele cu parintii, cu bunicii. Nici noi nu stim ce o sa ne astepte. Speram ca, daca e responsabil, poarta masca, parintele ori bunicul sta la o distanta de copil, cu camera aerisita, poate impactul va fi redus. Ne e teama de aceasta transmitere comunitara in randul varstnicilor, odata cu inceperea scolii. Nu va fi la momentul zero al inceperii scolii, ci dupa 2-3 saptamani sau o luna„, spune medicul Cristian Oancea de la Spitalul Victor Babes.

CITESTE SI: Nu vor exista ‘zero riscuri’, sa nu mai dam doar vina unul pe altul, ci impreuna sa actionam. Medicul Virgil Musta de la Timisoara despre cei 4 parteneri care trebuie sa lucreze ca o echipa unita impotriva COVID, la inceperea scolii

Exit mobile version