Noutati :

Cazarma U si Casa cu Flori, printre cladirile pentru care Primaria Timisoara a impus taxa pe paragina, iar proprietarii vor plati impozite mai mari si cu 400%. Video

15 ianuarie, 2019 - 02:13 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. 1714 proprietari de imobile din Timisoara vor plati impozite marite in acest an, intrucat n-au miscat un deget pentru a-si intretine cladirile, asa cum cere legea.

CITESTE SI: Vom avea o noua substatie de Ambulanta la Timisoara. De unde vor pleca salvarile in scurt timp 

Printre cei ce vor fi supusi supraimpozitarii in 2019 se numara si proprietari de imobile faimoase in oras, situate in zona centrala. Masura taxei pe paragina a fost aplicata unor cladiri precum Cazarma U din Piata Marasti sau Casa cu Flori de pe strada Alba Iulia, precum si cateva de pe strada Mercy sau Proclamatia de la Timisoara.

S-a facut tot ce s-a putut ca sa nu se ajunga la supraimpozitare. Din pacate, doar putini au raspuns la abordarea cu vorba buna si ati vazut ce frumos arata toate cladirile reabilitate. Cei mai multi nu au facut nimic. 1714 este numarul proprierilor care sunt pusi la supraimpozitare pe anul 2019. Este o masura foarte impopulara in fata acestora, dar o asumam de dragul Timisoarei. Timisoara trebuie sa si schimbe fata, si asta cat mai repede. Cazarma U este la supraimpozitare cu 400%. E normal ca o cladire istorica din zona zero sa arate astfel? Lucrurile trebuie sa se schimbe. Daca cineva nu poate sa isi intretina proprietatea trebuie sa gaseasca formula sa o intretina. A fi proprietar inseamna sa te si achiti de anumite obligatii.


Pe Alba Iulia, celebra Casa cu Flori, unde avem 300%, de 4 ori mai mult se plateste impozitul. Noi nu vrem sa se ajunga aici, dar n-avem de ales. Peste drum, cladirea e in reabilitare si in catava luni va arata superb. Palatul Herman Branch, la Cocosul Negru, pe strada Palanca. E si un pericol sa treci pe langa aceste cladiri din care se desprinde mortar. Si aici avem 400%. Si pe Mercy avem. Pe Proclamatia de la Timisoara nr 3, majorare cu 300%. Aici proiectul ar trebui sa prevada si o consolidare, si o suprainaltare, pentru a aduce cladirea la acelasi nivel cu restul din zona. Sunt cladiri la care se poate face asta, sunt altele la care nu se poate interveni. Se da si un plus valoare acelor cladiri„, a spus primarul Nicolae Robu.

In 2018, la Timisoara s-a luat masura supraimpozitarii impotriva a 34 de proprietari de imobile. Multi dintre ei au contestat decizia Consiliului Local si s-au adresat instantei.

Au fost intentate 24 de procese, s-au pierdut definitiv 8, unul e castigat, 15 sunt in derulare. Familia Vlad a castigat procesul. Pentru ca este sub sechestru DIICOT cladirea si nu se poate interveni, a invocat ca nu a fost somata individual„, a explicat primarul Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Primaria ar putea infiinta taxa pentru investitii lungite peste masura si pentru imprumuturi aiurea si bani cheltuiti a proasta. Si apoi sa se amendeze singura.