Noutati :

Cauciucuri de iarna, obligatorii de astazi! Ce amenzi riscati daca sunteti prinsi fara cauciucuri de iarna?

1 noiembrie, 2011 - 09:46 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
3

Soferii care pleaca la drum fara cauciucuri de iarna ar putea scoate din buzunare bani frumosi pentru amenzi si chiar ar putea ramane fara certificatul de inamtriculare al masinii.

Cauciucurile de iarna devin obligatorii de astazi. „Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, alaturi de Autoritatea Rutiera Romana (ARR) si Regia Autonoma  ”Registrul Auto Roman” (RAR) informeaza ca incepand cu data de 1 noiembrie 2011 intra in vigoare prevederile OG 5/2011 privind obligativitatea dotarii autovehiculelor cu anvelope de iarna, lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate atunci cand circula pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Transporturilor.

CITESTE SI: Cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii decat pe drumuri cu gheata, zapada sau polei! Vezi cum se aplica legea!

 

Amenzile pentru nerespectarea legii

In cazul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 3,5 tone sau cu maxim 9 locuri pe scaune, inclusiv conducatorul auto, sanctiunea pentru nerespectarea prevederilor legale se aplica conducatorului auto de catre reprezentantii Politiei Rutiere conform OUG nr.195/2002, valoarea amenzii fiind de 600 – 1400 lei  si se face venit integral la bugetele locale.

In cazul autovehiculelor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si a autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, sanctiunea pentru nerespectarea prevederilor legale se aplica dupa caz operatorilor de transport/intreprinderilor sau conducatorilor auto de catre inspectorii de trafic ai ARR sau reprezentantii Politiei Rutiere conform OUG nr.109/2005, valoarea amenzii fiind de 2500 – 4000 lei si se face venit integral la Bugetul de stat sau bugetele locale, dupa caz. Daca fapta constatata are ca efect si blocarea unui sector de drum, sanctiunea contraventionala este de 5000 – 8000 lei plus costurile aferente interventiei de degajare a sectorului de drum afectat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. dragi ziaristi, nu dezinformati! de azi intra in vigoare OG 5, dar cauciucurile sunt obligatorii doar in situatie de drum cu gheata, polei sau zapada. daca toata iarna va fi soare in timisoara, fara pic de gheta sau polei, nimeni nu va fi sanctionat

    • asa si scrie acolo daca nu esti atent…… atunci cand circula pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Transporturilor.

  2. Sa speram ca va ninge cit mai tirziu…
    Asta pentru ca multi din varii probleme financiare nu au reusit sa-si echipeze masinile…(dupa concedii sau inceput de an scolar)….