Cati ursi avem in padurile aflate nu departe de Timisoara?

TIMISOARA. Cati ursi mai avem in padurile Timisului? Raspunsul la aceasta intrebare il vom afla curand.

In urmatoarele saptamani va avea loc o mobilizare de amploare a vanatorilor si padurarilor din judetul Timis pentru identificarea de animale salbatice protejate care traiesc in padurile din judet. Acestia, impreuna cu comisari ai Garzii de Mediu, cercetatori si  reprezenanti ai unor ONG-uri, vor incerca sa intocmeasca si o statistica, extrem de pretioasa, in care se va regasi numarul de exemplare de ras, pisica salbatica, urs brun si lup de pe teritoriul Timisului.

Este vorba de o actiune care se va desfasura in intreaga tara, iar in Timis deja s-au impartit echipele care vor merge in teren pentru a urmari animalele.

Vanatorii, padurarii si cercetatorii, vor bate cu piciorul toate zonele impadurite de la Sarlota, Buzias, Traian Vuia, Luncani, Nadrag, Valea Lunga, Surduc, Tapia, Drinova, Padureni, Nadas, Margina, Brestovat, Paniova, Faget, Poieni, Macedonia.

In perioada 11-15 aprilie va avea loc o actiune in intreaga tara pentru identificarea de exemplare de carnivore. Oamenii merg in teren, urmaresc traseele de circulatie ale animalelor si urmele lasate, apoi se stabileste ce fel de animale traiesc intr-un anumit perimetru. Din cate cunoastem, la noi in perimetrul de cercetare, la Sarlota, traiesc lupul si pisica salbatica„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Danut Preda,  de la Directia Silvica Timis.

Vanatorii si silvicultorii vor cauta in padurile de la Luncani ursi, intrucat se asteapta sa gaseasca astfel de animale in zona si chiar in mai multe exemplare decat in anii precedenti cand au descoperit doar izolat ursuleti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cred ca cele mai mari sanse au sa gaseasca ursuleti Haribo !, sau mai degraba ambalajul acestora aruncate de oameni prin padure.

  2. Poate scrie cineva cand a fost vazut urs in judetul Timis. Tare sunt curios sa aflu unde anume si cand. Cat priveste „ursuletii” despre care vorbeste autorul articolului, cred ca cea mai pertinenta abordare este cea din commentul lui @Toni. De aceea ar fi utile mai multe detalii despre … ursii din judetul Timis.