Noutati :

Cati sarmani are Timisoara si cati au avut nevoie urgenta de ajutoarele de la Uniunea Europeana?

10 ianuarie, 2015 - 11:23 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Saracii Timisoarei isi pot ridica ajutoarele de la Uniunea Europeana, in a doua etapa. Potrivit reprezentantilor primariei, doar 11.000 din cei inscrisi pe liste au fost sa-si ia alimentele inainte de sarbatori.

Restul, pana la 18.000 de beneficiari, cati sunt pe liste, pot merge incepand de luni la depozitele municipalitatii sa si le ridice. Timisoara a primit produse alimentare de la Uniunea Europeana pentru 20.000 de persoane. Este vorba despre faina de grau, faina de malai, ulei, paste fainoase, pateuri si conserve de carne de porc si de vita.

Potrivit unei mai declaratii mai vechi de-a primarului Nicolae Robu, in Timisoara aproape 10% din populatie se zbate la limita supravietuirii si are nevoie de ajutoare pentru a-si duce traiul de pe o zi pe alta.

„30.000 de oameni care traiesc in Timisoara sunt cu venituri sub acel prag minim garantat. Ei sunt cei care primesc de la Uniunea Europeana, ajutoare. Asa am fost informat si m-am mirat si eu. 10% din populatia Timisoarei. Nu este un motiv de ingrijorare ca in Romania saracia este la un asemena nivel? E inadmisibil ca un procentaj asa mare de populatie are nevoie de asistare pentru a putea trai”, spunea edilul-sef in luna decembrie a anului trecut.

CITESTE SI: Cati saraci numara Timisoara? Chiar vei ramane surprins de procent!

Persoanele care detin cupon individual de ajutor si nu au ridicat produsele se pot prezenta la unul din cele doua depozite situate pe strada Lorena nr. 35 – cladirea de ateliere de Liceului Tudor Tanasescu si pe strada Cuvin nr. 2 – cladirea Liceului I.C. Bratianu, unde continua distribuirea alimentelor.

Beneficiari sunt familiile si persoanele singure carora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, familiile care primesc alocatie pentru sustinerea familiei, somerii, pensionarii care au pensii sub 400 de lei/lunar, pensionarii care au pensii sociale minime garantate, persoanele cu handicap grav si accentuant, dar si cele care primesc indemnizatii si sporuri, invalizii, veteranii si vaduvele de razboi,

Programul de distribuire a produselor alimentare este: lunea – orele 8:00-14:30, martea – orele 8:00-17:30, miercurea – orele 8:00-14:30, joia – orele 8:00-16:30 si vinerea – orele 8:00-13:00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...