Noutati :

Cati refugiati ucraineni au decis pana acum sa ramana in Romania. Aproape 20.000 sunt copii

2 martie, 2022 - 01:01 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
0

Din totalul de aproape 120.000 de refugiati din Ucraina care au ajuns in Romania, au ramas in tara aproape 47.000. Putin peste 1000 de cetateni au solicitat azil.

CITESTE SI: Peste 350 de locuri pentru copiii refugiatilor in scoli din Timis cu profesori cunoscatori de limba ucraineana

Cifrele au fost facute cunoscute de premierul Nicolae Ciuca. El a mai spus ca in total, pana miercuri dimineata, au intrat in Romania 118.461 de refugiati din Ucraina.

Dintre acestia, 70.026 au parasit teritoriul Romaniei, au ramas in tara 46.435, ceea ce reprezinta aproximativ 39% din numarul total al cetatenilor care au intrat pe teritoriul Romaniei. De asemenea, este important de precizat ca 1.070 cetateni au solicitat azil, iar dintre acestia, 476 au ramas in centrele de azil din tara noastra”, a afirmat seful Executivului.

Premierul a mai spus ca ”din cifra totala de cetateni ucraineni care au decis sa ramana in Romania, aproximativ 18.000 sunt minori”.

Nicolae Ciuca a declarat ca Guvernul a cautat si a identificat solutii care se vor concretiza in masuri pentru a putea acorda atentia cuvenita celor 18.000 de minori.

Este foarte important ca activitatea care se desfasoara la nivelul Guvernului sa poata fi coordonata cu activitatea desfasurata la nivelul autoritatilor locale”, a mai spus Nicolae Ciuca, precizand ca, impreuna cu MAE, se afla in legatura permanenta cu Ambasada Ucrainei la Bucuresti, pentru a putea avea datele legate de trasabilitatea si prezenta pe teritoriul Romaniei a cetatenilor ucraineni.

Premierul a afirmat ca a discutat despre activarea mecanismelor de finantare ale Uniunii Europene, atat pe fondurile care sunt prevazute pe migratie cat si cele prevazute pentru protectie civila.

FOTO: AutolatestInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...