Opinia Timisoarei

Cati refugiati primeste Romania, potrivit Comisiei Europene? Iata LISTA distribuirii imigrantilor!

O noua schema de redistribuire a refugiatilor intre statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unor cote obligatorii, a fost prezentata, miercuri, de presedintele Comisiei Eruopene.

Jean-Claude Juncker a spus ca 160.000 de refugiati vor fi distribuiti. Potrivit unor surse citate anterior de Reuters, Romania ar urma sa primeasca peste 6.300 de imigranti.

Comisia Europeana a publicat tabelul cu cotele suplimentare de refugiati ce revin fiecarei tari. Romania va trebui sa primeasca inca 4.646 de refugiati, cei mai multi urmand sa fie preluati din Ungaria, astfel incat, coroborat cu cifrele din mai, va ajunge la un numar total de 6.351 de imigranti.

Premierul Victor Ponta a avut deja o reactie. Acesta a spus ca „Romania are o capacitate de 1.786 de locuri, in conditiile in care avem 200 ocupate. Nu putem sa ne angajam la mai mult decat putem face”.

Jean-Claude Juncker a anuntat ca executivul UE a elaborat o lista comuna a tarilor care sunt sursa de migratie si care sunt considerate sigure. Rolul listei este acela de a permite statelor membre UE sa proceseze mai repede cererile de azil.

Printre statele ce vor fi considerate sigure, si ai caror cetateni vor fi cel mai probabil trimisi inapoi din UE, se numara cele din Balcanii de Vest. Aceasta lista „e o simplificare procedurala”, a subliniat Juncker.

„Aceasta lista nu poate indeparta existenta dreptului de azil insa le va permite autoritatilor sa se concentreze pe acei refugiati care sa primeasca azilul mai rapid, cum ar fi cei din Siria”, a mai spus presedintele Comisiei Europene.

Citeste mai mult!

Exit mobile version