Cati refugiati primeste Romania, potrivit Comisiei Europene? Iata LISTA distribuirii imigrantilor!

O noua schema de redistribuire a refugiatilor intre statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unor cote obligatorii, a fost prezentata, miercuri, de presedintele Comisiei Eruopene.

Jean-Claude Juncker a spus ca 160.000 de refugiati vor fi distribuiti. Potrivit unor surse citate anterior de Reuters, Romania ar urma sa primeasca peste 6.300 de imigranti.

Comisia Europeana a publicat tabelul cu cotele suplimentare de refugiati ce revin fiecarei tari. Romania va trebui sa primeasca inca 4.646 de refugiati, cei mai multi urmand sa fie preluati din Ungaria, astfel incat, coroborat cu cifrele din mai, va ajunge la un numar total de 6.351 de imigranti.

Premierul Victor Ponta a avut deja o reactie. Acesta a spus ca „Romania are o capacitate de 1.786 de locuri, in conditiile in care avem 200 ocupate. Nu putem sa ne angajam la mai mult decat putem face”.

lista distribuire refugiati comisia europeana

Jean-Claude Juncker a anuntat ca executivul UE a elaborat o lista comuna a tarilor care sunt sursa de migratie si care sunt considerate sigure. Rolul listei este acela de a permite statelor membre UE sa proceseze mai repede cererile de azil.

Printre statele ce vor fi considerate sigure, si ai caror cetateni vor fi cel mai probabil trimisi inapoi din UE, se numara cele din Balcanii de Vest. Aceasta lista „e o simplificare procedurala”, a subliniat Juncker.

„Aceasta lista nu poate indeparta existenta dreptului de azil insa le va permite autoritatilor sa se concentreze pe acei refugiati care sa primeasca azilul mai rapid, cum ar fi cei din Siria”, a mai spus presedintele Comisiei Europene.

Citeste mai mult!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. observator spune:

  1. Este vorba de cifre relative al cca 150.000 de imigranti/refugati (de la nivelul lunii iunie). La ora aceasta nuami in Ungaria au fost inregistrati peste 150.000 de imigranti (cu stupoare, ei au „aterizat” din cer ptc in Grecia numarul celor inregistrati este de foarte multe ori mai mic). Plus Italia (cca 700000). Dl Juncker a si mentionat ca cifra este una momentana, urmand a fi reactualizata periodic.
  Nu stiu cum si cine va sti sa trieze/ordoneze repartizarea (dupa ce criterii).
  2. Relativ la o „aberatie” anterioara aparuta intr-o scriere de a dv, dece Ungaria (si Italia) nu primeste imigranti;
  Raspunsul este simplu (la concretizat si dl. Juncker): la ora aceasta prin Ungaria trec/sunt permanent prezenti intre 15.000 si 30.000 de imigranti inregistrati si XXX care „nu se lasa inregistrati” si care „migreaza” spre interiorul UE.

 2. XXL spune:

  NOI ROMANII ABIA NE TINEM PE NOI DARAMITE ACESTI IMIGRANTI CARE NU AU CE CAUTA LA NOI SUNT UN MARE PERICOL…SA-I TINA PONTA SAU SA MEARGA CU EI SA MIGREZE CA DOAR ASTA STIE SA FACA UZ LA DEMNITATEA POPORULUI ROMAN…..SPALATIVA CU EI PE CAP DAR NU AICI IN TARA

 3. Adi spune:

  Cum drq Suedia mai putin la RO? ….plm…pe ce criteriu…de distanta :)))

 4. NJ spune:

  In 50 de ani Europa fa fi musulmana.
  Voi puteti decide pentru viitorul nepotilor vostri.
  Toate celalate religii for fi obligate sa treaca la religia musulmana.

  http://www.tion.ro/apel-de-la-timisoara-petitie-impotriva-construirii-celei-mai-mari-moschei-din-europa-la-bucuresti/1552773

 5. cori spune:

  Suedia primeste anual cel mai mare numar de refugiati/imigranti per capita. in total ei sunt doar vreo 9-10 milioane de locuitori. Cati dintre ei sunt suedezi-seudezi … nu se mai stie. Dar per locuitor au cel mai mare flux de refugiati/imigranti din Europa.

 6. red spune:

  Fie la ei , declaratia prim-ministrului Japoniei , Shinzo Abe ar trebui sa fie litera de lege si in UE : „Dupa ce rezolvam problemele japonezilor discutam si de ale altora !” , un refuz politicos dar clar si concis la adresa UE , desi Japonia nu accepta cereri de azil din partea cetatenilor de sorginte araba .