Cati kilometri reali are o masina, gradul de poluare sau cand a facut inspectia tehnica. Aplicatia gratuita ‘Istoric vehicul’, lansata de Registrul Auto Roman. Anuntul RAR la Timisoara

TIMISOARA. Oricine detine sau intentioneaza sa cumpere o masina poate verifica istoricul acesteia printr-o aplicatie lansata de RAR. Conditia fiind ca masina sa fi trecut cel putin o data pe la Registrul Auto Roman.

Tot ce aveti de facut este sa accesati site-ului oficial al Registrului Auto Roman www.rarom.ro.

Datele se obtin daca solicitantul introduce in aplicatia „ISTORIC VEHICUL” adresa de email si numarul de identificare al vehiculului in cauza (seria de caroserie/sasiu). Aplicatia va genera un cod de acces, il va expedia pe adresa de email introdusa si, dupa validarea lui, va furniza catre aceeasi adresa de email informatiile pe care le-am considerat utile pentru detinatorul sau viitorul detinator al unui vehicul.

Datele generate sunt: activitatile derulate la RAR si numarul de kilometri inregistrati in bordul masinii (kilometri regasiti in baza de date a RAR sau a statiilor ITP autorizate), existenta/valabilitatea cartii de identitate a vehiculului, cateva date tehnice si de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

Atentie! Datele oferite reflecta configuratia vehiculului si statutul acestuia si sunt valabile la data interogarii acestora in sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializarii, iar folosirea aplicatiei se supune unor termene si conditii, care sunt detaliate in momentul accesarii aplicatiei „ISTORIC VEHICUL”.

Daca aplicatia se acceseaza in mod abuziv, solicitantului ii va fi restrictionat accesul in consecinta. Aplicatia poate fi accesata si de pe smartphone.

Aplicatia reprezinta politica RAR de a sprijini cumparatorul unui vehicul si de a-l informa, pentru ca acesta sa faca o achizitie in cunostinta de cauza. Principalele beneficii pe care le-am identificat se refera la posibilitatea verificarii in timp real a corectitudinii datelor cuprinse in documentele insotitoare ale vehiculului, a valabilitatii ITP si a succesiunii inregistrarilor valorilor odometrului, care ar trebui sa fie sub forma unei cresteri continue. Orice punct de inflexiune ridica un semn de intrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.
in viitor, avem in vedere extinderea domeniului informatiilor pe care le oferim, prin includerea si a unor date referitoare la eventuale daune si/sau reparatii care intereseaza structura de rezistenta a unui vehicul. intrucat acestea sunt informatii care nu ne apartin, este posibil ca furnizarea lor sa comporte anumite costuri.

Deocamdata sa retinem ca, prin lansarea aplicatiei gratuite „ISTORIC VEHICUL”, RAR se pozitioneaza consecvent alaturi de cetatenii de buna credinta indreptatiti sa beneficieze de servicii moderne si utile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. pavel spune:

    Verificati si dvs., mie mi-a crapat pagina, cu o eroare.
    PS: foarte buna aplicatia, de mult trebuia oferita publicului.