Noutati :

Cati bani platesc la impozit timisorenii, in 2014, pe locuinta, masina sau teren! Vezi sumele exacte, calculate pe zonele unde locuiesc in Timisoara!

8 ianuarie, 2014 - 10:46 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. Timisorenii sunt asteptati la ghisee sau la posta sa isi plateasca impozitele, incepand cu data de 13 ianuarie.

Valoarea darilor la bugetul local difera la apartamente si case, in functie de suprafata, de pozitia in cartiere sau de numarul de proprietati, iar la masini de capacitatea cilindrica a motoarelor.

Impozitul pe locuinte si cel pe teren se platesc in functie de suprafata si in functie de zonele de impozitare, care s-au introdus in anul 2006 la Timisoara.

La cererea opiniatimisoarei.ro, specialistii de la Directia Fiscala din cadrul Primariei Timisoara au facut cateva calcule, pentru ca timisorenii sa stie exact cat au de platit la bugetul local anul acesta.

Va spunem cat este de mare impozitul pe locuinta, in functie de zona, dar si cel pe teren, precum si cel pe mijloacele de transport. Daca nu stiti in ce zona de impozitare aveti locuinta sau terenul, puteti afla din fisierele de mai jos.

VEZI HARTA ZONELOR DE IMPOZITARE DIN TIMISOARA!

Da CLICK AICI SI afla in ce zona de impozitare locuiesti!

IMPOZIT PE LOCUINTA 2014:

Locuinta cu suprafata utila de 50 mp, cu utilitati, constructie cu pereti din beton sau caramida:

Zona A – 140 lei impozitul anual
Zona B – 135 lei impozit anual
Zona C – 129 lei impozit anual
Zona D – 123 lei impozit anual

Locuinta cu suprafata utila 100 mp, cu utilitati, constructie cu pereti din beton sau caramida:
Zona A – 281 lei impozit anual
Zona B – 269 lei impozit anual
Zona C – 258 lei impozit anual
Zona D – 247 lei impozit anual

IMPOZIT PE TEREN 2014:

Teren intravilan cu suprafata totala 500 mp, categoria de folosinta teren cu constructii:
Zona A – 430 lei impozit anual
Zona B – 325 lei impozit anual
Zona C – 222 lei impozit anual
Zona D – 106 lei impozit anual

IMPOZIT MIJLOACE DE TRANSPORT AUTO 2014

– autoturism capacitate cilindrica 1461cm3 – 64 lei impozit anual
– autoturism capacitate cilindrica 1896cm3 – 180 lei impozit anual
– autoturism capacitate cilindrica 2151cm3 – 792 lei impozit anual
– autoturism capacitate cilindrica 2967cm3 – 2.160 lei impozit anual
– autoturism capacitate cilindrica 3124cm3 – 4.640 lei impozit anual

Primarul Nicolae Robu a anuntat ca valoarea impozitelor de anul acesta este similara cu cea de anul trecut si ca in Consiliul Local nu se va adopta o hotarare de majorare.

Cu toate acestea, marirea impozitelor ar putea fi dictata de la Bucuresti, in cazul in care Guvernul decide indexarea cu rata inflatiei.

La Timisoara nu se majoreaza taxele si impozitele. Noi nu adoptam nicio majorare prin hotarare de consiliu local, aplicam doar acele majorari sau indexari cu rata inflatiei, in cazul in care sunt impuse de Guvern”, a declarat Nicolae Robu.

Timisorenii vor putea sa isi plateasca impozitele pentru acest an incepand din data de 13 ianuarie, la ghiseele Directiei Fiscale a Primariei Timisoara. Pana la sfarsitul lunii martie cei care isi platesc impozitele beneficiaza de o reducere de 10%.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Afirmatii mincinoase! Daca taxele nu se majoreaza de ce am platit cu 7 lei in plus la impozitul auto anul acesta? (in conditiile in care si anul trecut si anul acesta plata am facut-o in primele zile din ianuarie)

  2. cum facem? cu impozitul incasat de douari anul trecut si nerestituit nici pana astazi dupa 4 cereri de recalculare si verificare?la care niciun raspuns nu am primit pana astazi????????????

    • Foarte simplu : nu le achiti pina nu primesti raspuns.

  3. TOT SISTEMUL MIORITIC UN MARE KKT