Noutati :

Catedrala Mantuirii Neamului n-a avut loc in proiectul de buget pe 2016. Fonduri zero!

7 decembrie, 2015 - 09:36 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Bugetul pe 2016 prevede 0 lei la capitolul „Lacasuri de cult”, in conditiile in care anul acesta au fost alocate 177 de milioane de lei, iar anul trecut 148 milioane de lei. Guvernul renunta, astfel, la finantarea Catedralei Mantuirii Neamului si a constructiei de biserici in general, inclusiv a lucrarilor de renovare a celor existente.

Proiectul de buget pentru 2016 prevede, pentru cultele religioase, cresterea contributiei statului la salarizarea personalului clerical la 315,1 milioane de lei, de la 278,3 milioane de lei in 2015, atrage atentia Ministerul Finantelor Publice (MFP), care a transmis presei o serie de precizari referitoare la sumele prevazute in buget pentru cultele religioase. De asemenea, contributia statului prin sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru salarizarea personalului neclerical a crescut cu 54,9% fata de anul 2015, de la 188,9 milioane lei la 292,7 milioane lei in anul 2016, se arata in documentul transmis de Finante.

catedrala-mantuirii

Totodata, proiectul de buget pentru anul viitor prevede o crestere a contributiei statului, pentru sprijinirea asezamintelor religioase romanesti din afara granitelor, de la 12,8 milioane lei anul acesta la 13 milioane lei in anul 2016. in plus, este pastrata in buget suma de 1,3 milioane lei alocata in scopul finantarii Schitului romanesc Prodromu de la Muntele Athos. Sumele suplimentare prevazute in bugetul 2016 pentru culte religioase, de aproximativ 150 milioane de lei au fost prevazute, tinand cont de actele normative aprobate in 2015 referitoare la cresterile salariale in acest sector. Suma suplimentara este comparabila cu suma alocata in anul 2015 pentru constructii si reparatii.

Patriarhul Daniel a declarat, sambata, dupa slujba de sfintire a capelei Penitenciarului Jilava, ca Biserica este de acord sa i se impoziteze veniturile, cu conditia ca BOR sa primeasca inapoi proprietatile confiscate in mod abuziv de stat.

Noi am spus de mai multe ori ca suntem de acord, nu numai sa impoziteze veniturile, ci si sa renuntam la salariile de la stat, daca ni se da inapoi ceea ce in mod abuziv a luat statul ca proprietati. Deci nu avem nevoie sa stam cu mana intinsa la stat tot timpul, dar statul sa ne dea inapoi ceea ce a luat ca fiind donatii date Bisericii in mod liber. si atunci cand se face acest echilibru, nu mai avem nevoie de salarii de la stat si de celelalte„, a declarat Patriarhul Daniel.

Mai multe aici!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Catedrala Mântuirii Neamului este necesară! Ea este jertfa de credinţă a poporului înaintea lui Dumnezeu şi nu este o idee omenească, ci o idee cerească. Ea ne va aduce mult bine nouă românilor şi va fi o operă care va dăinui peste veacuri.
    S-a spus că mileniul următor va fi credincios sau nu va fi… Şi noi vrem să fie! Deci ne trebuie CATEDRALA.
    În schimb nu ne mai trebuiesc parlamentari care se ridică împotriva lui Dumnezeu prin tot felul de legi şi care pun necurăţiile pe post de virtuţi.